”Grät av lycka”

Foto: PRIVAT
TRAV

Johan Eliasson är veckans kung i Viskafors.

Under lördagen gjorde han 125 personer i det lilla samhället 150 000 kronor rikare.

– En person grät nästan av lycka när jag träffade honom, säger Eliasson till Trav365.

Tempo i Viskafors spelar varje lördag V75. Johan Eliasson i butiken gör V75-andelar som kunderna får köpa för 100 kronor styck. Under lördagen hade butiken tre spikar på sina system. Carmen Launcher, Triton Sund och Hoity Toity Face. Samtliga vann och när skrällar som Jack Z. och Brokkur T.Y.C. vunnit hade invånarna i Viskafors flera miljoner anledningar att jubla.

V75 gav 1 142 601 kronor på sju rätt och Tempo i Viskafors hade 12,5 stycken identiska system. Efter att man räknat med utdelningen på sex och fem rätt så får 125 personer i den lilla bygden dela på över 19 miljoner kronor. Det innebär att de tog mer än hälften av sjurättspotten och totalt drog in 19 696 225 kronor.

– Det här är alldeles fantastiskt. Jag är i chocktillstånd och helt skakig, sa Johan Eliasson bara minuter efter storvinsten i går.

”Massa kramar”

Nu har det snart gått ett dygn sedan Viskafors badade i pengaregn. Johan Eliasson, som just nu är pappaledig, låter fortfarande chockad när Trav365 når honom.

– Jag var ner till butiken i morse och det var mycket folk som var fram och tackade mig. Jag fick massa kramar och en person grät nästan, så lycklig var han. Det är väldigt roligt att kunna glädja andra människor också.

Blev det någon fest under lördagskvällen?

– Nej, det var rätt lugnt. Jag var med min dotter och en kompis. Vi får ta en rejäl fest senare.

Semester

Johan Eliasson hade själv en andel – vilket innebär att han vann 150 000 kronor.

Vad ska du göra för pengarna?

– Jag kommer nog hitta på något extra roligt i sommar, säger Johan Eliasson till Trav365.