Jippie, vi får dela på 20 miljoner kr

Foto: Tommy Holl/Kanal75
Glädjen var stor när Viskaforsborna firade sin storvinst på V75 under måndagen. Sittande på huk har vi systemkonstruktören Johan Eliasson tillsammans med sin son Hampus.
TRAV

På måndagen var det V75-kalas i Viskafors.

På Tempo där 20 miljoners-systemet var inlämnat träffades flera av de 125 vinnarna för att fira och gratulera varandra.

– Det är den roligaste dagen i hela mitt liv. Alla jag träffat har varit så tacksamma, säger Johan Eliasson som fixade miljonregnet över det lilla samhället utanför Borås.

Delad glädje är dubbel glädje sägs det ju. I Viskafors gäller det mer än 100-falt. För Johan Eliasson blev måndagen ett enda stort kramkalas.

– Jag känner ju i princip alla som vunnit och folk har varit så glada. Alla jag mött har tackat, det känns att det är betydligt fler än de 125 som köpte andelar som är delaktiga i det här. Därför känns det faktiskt ännu roligare idag än i lördags.

Under måndagen tog sig många av de Viskaforsbor som vunnit drygt 150 000 kronor vardera till Tempo för att bli bjudna på tårta.

– Flera kom hit på lunchen, dessutom var det många pensionärer som var med och en person hade till och med tagit ledigt från jobbet. Så fort jag tagit ett steg har det varit någon som velat kramas.

Fullt upp på lördag

Själv är Johan Eliasson pappaledig till augusti. Men en arbetsuppgift kommer han inte att lämna ifrån sig.

– Det är klart att jag fortsätter att göra V75-systemet. Det är massor som redan frågat efter en andel till den här veckan och jag tror att det kommer säljas hur många som helst. Jag minns hur det var när vi vann 3,7 miljoner för två år sedan och det här är ju ännu värre, eller ännu bättre.

– Det ska faktiskt bli skönt att slippa stå i butiken på lördag, de som ska jobba fattar nog inte vad som väntar, säger han med ett skratt.

Däremot kan inte Johan bjuda på några tips till V64-jackpotten på onsdag.

– Nej, tyvärr. Det har varit så mycket med det här att jag inte ens hunnit öppna programmet. Men jag ska läsa på ikväll och givetvis kommer vi att försöka ta de pengarna också.

Hur känns det att vara en hjälte?

– Jag ringde just till min sambo och berättade att det är den roligaste dagen i hela mitt liv. Sådant här får nog inte många uppleva. Men jag hoppas förstås att det inte var sista gången, säger mannen som spelade in nästan 20 miljoner till sina vänner i Viskafors.

Tre spikar

Tempo i Viskafors spelar varje lördag V75. Johan Eliasson gör V75-andelar som kunderna får köpa för 100 kronor styck. Nyckeln till lördagens storvinst var tre spikar. Johans singelstreck var Carmen Launcher, Triton Sund och Hoity Toity Face.

V75 gav 1 142 601 kronor på sju rätt och Tempo i Viskafors hade 12,5 stycken identiska system. Det innebär att spelarna i Viskafors tog mer än hälften av sjurättspotten och totalt drog in 19 696 225 kronor.

FAKTA

Så såg systemet som gav nästan 20 miljoner ut:

V75-1: 1,2,3,5,8,9,11

V75-2: 2 Carmen Launcher

V75-3: 5 Triton Sund

V75-4: 1,3,5,7,8,9,10,11

V75-5: 1,2,3,5,8,9

V75-6: 4 Hoity Toity Face

V75-7: 1,2,3,7,8,10

2016 rader

Patrik Fernlund/MiniMedia, Robin Johansson/Kanal75