Vann 45 miljoner – här är investeringen

Foto: ATG-LIVE
Åke Svanstedt (längst ut) tog en andraplats med Year in Review bakom Lovebite.
TRAV

För ett och halvt år sedan vann hon 45 miljoner på V75.

För en del av pengarna köpte hon stjärnhästen Year in Review.

Under måndagen årsdebuterade hästen – och slutade tvåa.

Den 24 juni 2007 blev en kvinna från Norrland ensam vinnare på V75. Hon vann 45,3 miljoner kronor och hennes system fick landets spelarkår att skaka på huvudet. Kvinnan hade nämligen spikat Real Desire i V75-1 som vann till 57 gånger pengarna. Många trodde att kvinnan streckat fel häst men så var inte fallet.

För en liten del av pengarna köpte kvinnan, som vill vara anonym, en häst vid namn Year in Review. Åke Svanstedt fick äran att träna den fina hästen men Year in Review började lite trögt på svensk mark. Men under slutet av 2008 tände han till ordentligt och tog bland annat en mycket imponerande seger på Bergsåker i den sista starten för året. Då besegrade han bland annat Roger Walmanns Rune U.S.

”Ebbade ut”

Efter segern på Bergsåker fick Year in Review en paus från tävlandet men under måndagskvällen var han tillbaka på banan – och det slutade med en andraplats.

Åke Svanstedt gav sin häst ett lopp i andra utvändigt och när Svanstedt vred på i tredjespår såg seger klar ut. Men spurten ebbade ut över upploppet och Year in Review fick nöja sig med en andraplats bakom Claes Svensson och Lovebite.

Troligtvis kommer Year in Review vara bättre i nästa start då han nu fått ett lopp i kroppen.