Fick hjälp av Daniel

Blivande prinsen gav träningstips till Hultman: "Han är enormt kunnig"

Foto: ALN, Hovets Pressbilder
TRAV

Han har haft en blivande prins som hästägare och rådgivare.

Nu berättar Stefan Hultman om relationen med Daniel Westling.

– Jag tränade på Daniels gym och vi pratade mycket träningsfysiologi. Sedan ägde han en bra häst hos mig, säger travtränaren.

För några år sedan tävlade Sue Boko framgångsrikt för Stefan Hultman. Men vad få känner till var att hästen delägdes av Daniel Westling.

Sue Boko var ett toppsto som sprang in drygt

800?000 kronor. Hon vann sex lopp och Daniel Westling var på plats flera gånger för att se hästen vinna.

”Var på Solvalla”

– Både Daniel och Kronprinsessan Victoria var på Solvalla när hon tävlade. De var även ute på gården på Ekerö och hälsade på Sue Boko. De gick runt i hagen bland hästarna men höll alltid en låg profil, säger Hultman.

Solvallatränaren fick kontakt med Daniel Westling när han började träna på hans gym. Den blivande prinsen lade upp ett träningsprogram som gjorde att travtränaren blev kvitt sina krämpor.

– Jag hade problem med både en axel och en handled tidigare. Men efter regelbunden träning på Daniels gym försvann problemen. Det träningsprogram som lades upp för mig var helt klockrent.

Umgicks en del

– Daniel är en mycket jordnära och snäll kille. Vi pratade mycket idrott och träningsfysiologi tillsammans. Han är enormt kunnig inom det området och gav mig flera goda råd.

Duon lärde känna varandra bra och efter ett tag blev Daniel Westling hästägare. Han köpte in sig på den lovande unghästen Sue Boko och började gå på trav. Men trots succén har det inte blivit fler hästar för Westling sedan Sue Boko slutade tävla.

– Tyvärr blev Daniel aldrig sådär jätteintresserad av travet. Han tyckte självklart det var kul när hästen vann och följde henne en hel del. Men han fastnade aldrig riktigt för det.

Michael Carlsson