13 miljoner – så mycket kan du ta

TRAV

Nu råder det jackpottfeber i trav-Sverige.

På onsdagskvällen kan en ensam vinnare ta hem hela 13 miljoner kronor på V64.

– För att vinna 13 miljoner gäller det att hitta en hel del udda hästar, säger Hasse Svennehed som är PR-chef på ATG.

I förra veckans jackpott-omgång på Solvalla blev det återigen favoritbetonat i resultatraden. Vanessa Du Ling med Björn Goop fastställde utdelningen till 1 193 kronor för sex rätt och potten för fyra rätt flyttades därmed över till onsdagens tävlingar. Och nu kan alltså en ensam vinnare ta hem 13 miljoner kronor på V64.

– Att det blir 13 miljoner för sex rätt är en kvalificerad gissning som vi väldigt sällan har fel på. Skulle vi ha fel så blir det nästan alltid högre utdelning än vi tror, säger Hasse Svennehed som är PR-chef på ATG.

Siffran bygger på hur hög omsättningen beräknas bli och hur mycket pengar som flyttas över från föregående vecka när det blir jackpott. Eftersom jackpotten flyttas över till sexrättspotten, så kan det löna sig att spela V6. På V6 får man inga pengar för fem och fyra rätt, men 2,5 gånger utdelningen vid sex rätt.

Udda hästar

Och Hasse Svennehed på ATG har ett tips på hur man ska nå storpengarna.

– För att vinna 13 miljoner gäller det att hitta en hel del udda hästar. Man kan lyssna på experterna som i regel har tre till fyra rätt och sedan får man lägga till några egna outsiders på kupongen.

Vad skulle du gjort om du vunnit 13 miljoner kronor?

– Jag skulle betala mina huslån och därefter lägga pengarna på saker som är roliga. Det hade blivit mycket resor och jag hade även köpt en fin båt, en travare och en galopphäst, säger Hasse Svennehed.

Jens Oscarsson, Minimedia