Ludde: Åke går på knock

Foto: KANAL75
Åke Svanstedt och Petri Puro.
TRAV

Här är superduellen hela trav-Sverige pratar om.

Och Olympiatravets hetaste delfinal – Torvald Palema mot Commander Crowe.

– Jag tror Torvald knockar Commander på speed, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

Foto: Kanal75
Lutfi Kolgjini.

På lördag smäller det. Årets bästa travlopp hittills står för dörren och det blir en superduell mellan två av Sveriges bästa hästar.

På ena sidan av ringen: Åke Svanstedts spurtfantom Torvald Palema.

På den andra sidan: Petri Puros styrkefenomen Commander Crowe.

Torvald Palema vann Olympiatravet förra året och är redan klar för finalen på Åby den 18 april. Men trots det väljer Åke Svanstedt att starta sin häst i kvalet i Eskilstuna på lördag för att ge sin häst ett lopp i kroppen inför finalen. Torvald Palema årsdebut för några veckor sedan var femstjärnig. Han utklassade då motståndarna och Lutfi Kolgjini imponerades av Svanstedts spurtkanon.

– Det var det jävligaste hur bra han var! Jag trodde han skulle explodera när han vred ut och sprang om mig. Han var fruktansvärt bra och det finns enorm speed i honom. Han slår de flesta hästar i världen på speed, säger Kolgjini.

”Torvald – alla dagar i veckan”

Commander Crowe har varit ifrån tävlingsbanan ett tag men gick i förra veckan ett rejält snabbjobb på ett bra sätt. Petri Puro säger att hans häst inte är i hundraprocentig form – men att han trots det ska räknas i segerstriden.

Petri Puros stjärna vann spårlottningen mellan de två då han fick spår tre. Torvald Palema lottades till spår nio. Men trots det tror Lutfi Kolgjini på seger för Svanstedt.

– Torvald Palema slår Commander Crowe alla dagar i veckan på speed. Blir det strul med positionerna för Torvald är det klart det kan bli långt fram, men löser det sig hyfsat så har jag svårt se honom förlora.

Lutfi Kolgjini, som själv har Garland Kronos till start i samma lopp, ligger lågt angående chanserna.

– Eftersom mina hästar underpresterade i lördags så är det bäst att ligga lågt. Men löper Garland Kronos upp till sitt kunnande är han med och gör upp om det, men jag tror det blir svårt att slå Torvald Palema, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.

FAKTA

Delfinal tre – Eskilstuna fjärde april

1. Copper Beech

2. Acclaim

3. Commander Crowe

4. Smashing Klipp

5. Garland Kronos

6. Dig For Dollars

7. Adams Hall

8. S.J.'s Photocopy

9 Torvald Palema

10 Lie Detector