”De ville att vi skulle ge upp”

TRAV

Efter tvisten med Norrlands Travsällskap och försäkringsbolagen. Nu pratar Kent Forsberg ut om storbråket.

– De ville att vi skulle ge upp, säger Kent Forsberg till dagbladet.se.

Foto: LASSE ALLARD

Det har varit ett långlivat bråk mellan flera parter efter en olycka med stjärnhästen Tsar d´Inverne 2004. Hästen skadades svårt efter att blivit rädd för en reklampresenning, och fick senare avlivas. Ägarna till hästen, bland annat Peter och Kent Forsberg, krävde ersättning för olyckan tillsammans med tränaren Robert Bergh. Man stämde först, år 2004, Bergmans Reklam på 600 000 kronor. Bergsåkers travbana och Norrlands Hall och Kapell stämdes i fjol på tolv miljoner kronor. Konflikten har försvårats av att försäkringsbolagen till företagen och Bergsåkers Travbana varit tvungna att godkänna förlikningssumman.

I går, fem år efter olyckan, nådde parterna en förlikning i rätten. Själva summan som hästens ägare fått ut är okänd, men i dag talar Kent Forsberg ut om bråket i dagbladet.se.

– Bergsåkers travbana har tagit sitt ansvar och varit bra att ha att göra med. Men Länsförsäkringar har dragit ut på det här, de ville att vi skulle ge upp, säger Kent Forsberg och fortsätter:

– Förutom det här företaget har jag en del fastighetsbolag, och Länsförsäkringar kan räkna med att en del försäkringar kommer att sägas upp, sa Kent Forsberg.

Jens Oscarsson/MiniMedia