Adielsson bjuder på jackpottspiken

TRAV

Jackpot på V64 med 13 miljoner till en ensam vinnare.

Erik Adielsson tipsar om en värdefull spik i jakten på storkovan.

– Wait And Win är en bra spik likväl som någon annan, säger Adielsson.

Foto: Hans Paulsson/Kanal75

Jägersrokusken har inlett året starkt och har en segerprocent på 20. Den senaste veckan har han tävlat konstant varje dag och haft fina framgångar. Den här onsdagen är det som vanligt V64 på Solvalla som gäller. Omgången kryddas av en jackpot vilket kittlar extra mycket spelmässigt. För Erik Adielsson är det som en vanlig tävlingskväll.

– När det är som störst tryck på V75 med exempelvis en dubbeljackpott, då märker jag av det. Folk som normalt sett inte pratar trav med mig frågar om tips och vinnare. Men en sådan här kväll på Solvalla är det precis som vanligt. Oavsett vilket försöker jag alltid att vara hundraprocentigt fokuserad på min uppgift, säger Erik Adielsson.

Han kör fyra intressanta hästar på V64 som alla tränas av Stig H Johansson.

Har du någon bra jackpotspik att bjuda spelarna på?

– Jag tycker att Wait And Win (V64-2) är en bra spik likväl som någon annan. Hästen imponerade på mig när han vann i V75 senast. Han var så pass rejäl efter ett tufft lopp och hade krafter kvar i mål. Läget är perfekt den här gången och normalt sett ska det vara en toppchans. Han visade senast att han tål att göra lite jobb själv också.

Vem är din näst bästa chans på V64?

– Det kanske är Fama Currit (V64-1). Hon var fin vid segern senast även om hon fick allt serverat. Hästen är snabb ut men det är flera av hennes konkurrenter också. Jag provar vad som går för att hålla ut dem och från ledningen behöver hon inte vara helt borta. Hon går dock bra från andra positioner också och hade inför senaste loppet tävlat i hård konkurrens.

Vad säger du om dina övriga V64-hästar?

– Sun Stream (V64-4) har gått rätt så bra i skymundan även om hon inte har vunnit lopp ännu. Det känns som att det finns en del i hästen och då loppet inte ser alltför märkvärdigt ut kan hon vara en outsider. Jag tycker att man ska plocka med henne om man tar några streck på kupongen.

– Balett Sund (V64-6) gick bra i alla fyra starterna för Stig i höstas. Hon var bland annat fyra i Breeders Crown-finalen som jag vann med Caddie Dream. Nu är det årsdebut och hon är säkerligen inte på topp efter uppehållet. Jag tycker inte att man kan begära några stordåd direkt, utan är nöjd om hon sköter sig och gör ett bra lopp.

Michael Carlsson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM