Hur svårt kan det vara?

Nybrink tror på utdelning

TRAV

Jackpott på Jägersro – och det känns så givet.

Mannen i guldhjälm, med guldläge i guld fixar guld.

Samma visa i V75-6: Kör till spets, pulla upp och gunga loss sista 300 som vanligt.

Hur svårt kan det vara?

Det där sista var naturligtvis ovanligt obegåvat att häva ur sig. Men det ser ju så enkelt ut när Björn Goop kör häst och vinner lopp. Han får oss att tro att vem som helst kan. Jag lovar, det är få som fixar att köra sådär. Jag vet inte vad han har i händerna men hästarna slutar inte springa förrän han tillåter dem att göra det.

Flying Herkules är bästa spiken. I V75,3, gulddivisionen, har han en så perfekt uppgift att man kan undra om det är på riktigt. Det är ingen dröm. Singlar man inte en sån här vet jag inte vad man ska kräva av en sund vinnare.

Läget är perfekt, distansen optimal, han är startsnabb som få i landet, formen är bättre än någonsin – och, som sagt, Björn Goop kör.

Visst kan Harlans Boogie eventuellt svara den första biten, men någon liten sport måste det väl ändå vara? Vill Peter Ingves komma i mål släpper han ledningen och blir tvåa. Så var det med det.

Frispark i V75-6

Om Flying Herkules är lite av en straffspark som Björn Goop bredsidar in så är Squirtle Countach åtminstone en frispark i bra läge i V75-6. Timo Nurmos tränar den starke men tröge sjuåringen och innerspår med volt över lång distans känns som om leken är lagd.

Squirtle vann ett långlopp på Solvalla näst senast i mycket bra stil. Han såg ovanligt pigg ut och visade också prov på startsnabbhet. Spets tror jag att han tar och sedan vinner han det här loppet tre, fyra gånger av tio. Det får duga.

I V75-1 kommer segermaskinen Earl Tilly ut igen. Han har säkert bra chans. Åke Svanstedt har inga otäcka saker att berätta om efter senaste starten då han var lika fin som vanligt. Jag väljer ändå att dubbla med spetsälskande långluffaren Lovebite. Han spurtade frenetiskt bakom Earl Tilly näst senast efter sen lucka på innerspår. Senast höll han strålande från dödens. I ledningen, dit det bär av nu, har han bara torskat ett lopp i karriären.

Fia Fiktiv är en godbit

Lea borde väl vara klar i V75-2? Så kan det vara, hon springer ju hiskeligt fort över 1640 meter, det såg vi i lördags. Men jag har hittat en godbit i lopparkivet. Fia Fiktiv har visat grym fart i de två senaste starterna för sin nya tränare, Christer Graaf. Näst senast flög hon runt i rena Lea-stilen efter galopp och senast avslutade hon så det bara sjöng om det efter sen lucka.

I V75-5 ser det mesta ut som Giddman. Erik Adielsson med springspår på hemmaplan, barfotakörning och full form på en bra häst. Spets och slut? Mycket möjligt. Vill ändå ha med mitt drag i loppet, Staro Yes. Hästen är urstark och vann överlägset i imponerande stil från dödens senast. Han såg otäckt oberörd ut i mål.

De andra två loppen då? Jag tar alla i V75-4, hitta en lösning där om ni kan. I sista ser det ut att bli rena vilda västern över 1640 auto och jag väljer att tokgardera.

FAKTA

MICKE NYBRINKS CHANSSYSTEM

V75-1: 6,10 (res 1-5)

V75-2: 3,6,9res 10-11

V75-3: 3 Flying Herkulesres 2-9

V75-4: Alla tolvres 1-4

V75-5: 7,8res 3-6

V75-6: 1 Squirtle Countachres 2-7

V75-7: 1,2,3,5,6,8,9,10,11res 4-12

Totalt 1 296 rader/648 kronor

Helgens bästa tips

1. 3 Fia Fiktiv (Jägersro, V75-2) Mycket snabbt sto. Kan överraska med klaff.

2. 8 Staro Yes (Jägersro, V75-5) Stenhård valack. Krossar allt sista rundan?

3. 1 Squirtle Countach (Jägersro, V75-6) Startsnabb och tuff. Leder hela vägen. Spik.