V75-hästen stals – ur sin box

Foto: Kanal75
Borta V75-hästen Nicolas Cake försvann helt plötsligt från stallet. Ett dygn senare var han tillbaka hos tränaren Stefan Persson.
TRAV

V75-vinnaren Nicolas Cake har upplevt några dramatiska dygn.

I lördags fick hästen oväntat besök i sin box.

I söndags försvann han men var tillbaka dagen därpå.

– Vi vet inte var han var natten mot måndag. Det hela är mycket märkligt, säger förre tränaren Stefan Persson.

Nicolas Cake är numera såld och ska gå i träning till Kari Lähdekorpi.

Men vad som hände miljonären under den gångna helgen är ett mysterium.

I lördags startade han inom V75 i Örebro. När skötaren skulle hämta hästen ur boxen tidigt på morgonen fick hon en chock.

– Det var en man som stack upp huvudet ur boxen och bara skrek. Han hade tagit sig in till hästen och skötaren blev livrädd. Hon skrek åt honom att ge sig iväg och efter ett tag lämnade mannen boxen.

– Han var festklädd och antingen var han full eller påtänd, för han uppträdde inte normalt, säger Stefan Persson.

Inga fel vid besiktning

Halmstadtränaren ringde till ATG eftersom Nicolas Cake skulle starta inom V75.

– Banveterinären var och besiktigade hästen innan loppet men kunde inte hitta minsta fel. Det var inget som såg konstigt ut, säger han.

Nicolas Cake galopperade bort sig och såldes efter tävlingarna. Han gick dock med Stefan Persson hem igen och ställdes in i sin utebox på Halmstadtravet.

– Min svärfar utfodrar alltid våra hästar på söndagkvällarna. När han vid niotiden skulle ge Nicolas Cake mat fanns det ingen häst i boxen. Han trodde då att Kari Lähdekorpi redan hade hämtat honom eftersom hästen var såld.

– Men på måndag morgon när vi kom till stallet var Nicolas Cake på plats igen. Det hela är mycket märkligt. Jag vet inte om det är samma man som kom tillbaka igen. Han kanske tyckte om hästen och ville träffa honom igen. Det finns ett hem för tokiga människor i Snöstorp, inte långt ifrån travbanan. Det är möjligt att det var någon därifrån, men det är ju bara spekulationer.

"Får kolla att det är rätt häst"

Nicolas Cake, med 13 segrar på 46 starter, är såld till hästägare hos Kari Lähdekorpi. Han kommer att hämta sitt nyförvärv under onsdagen.

– Jag får nog kolla att det är rätt häst först, säger Lähdekorpi och skrattar.

– Det är i alla fall en mycket märklig historia alltihopa. Hoppas bara att allt är okej med Nicolas Cake. Det ska bli riktigt intressant att träna honom.

Stefan Persson är däremot besviken att tappa en så bra häst ur stallet.

– Ägarna och jag har haft mycket roligt med hästen. Han har sprungit in en miljon för mig på två år och vunnit flera V75-lopp. Tyvärr har vi haft mycket stolpe ut i loppen på slutet. Annars är han i fint skick, säger Persson.

Michael Carlsson, Kanal75