”Så blåst, så pantad, så utskämd”

Micke Nybrinks senaste krönika.

TRAV

Förra veckans fiasko är glömt.

Men nedre botten är väl en bra början för en färd uppåt?

V75 på Jägersro ser roligt ut.

För en gångs skull…

Ber om ursäkt för mitt ”fredrik-ivar-tore-tore-system” förra veckan. Spikade fyra storfavoriter, en vann. Ha ha. Vilken klåpare. Så blåst, så pantad, så utskämd. Ni kan sluta mejla om det nu, jag har lärt mig läxan. Alla hästar kan förlora, särskilt stora favoriter som jag spikar. ”Dead horse walking.” Ungefär så körda är de när jag tar rygg.

V75 avgörs på Jägersro i morgon och det var med viss fruktan jag högg in på loppen. Ibland bjuder Jägersro nämligen på färglösa, ihåliga omgångar där man nästan ger upp på förhand.

Men – så är det inte nu.

Klarar innern med volt

Okej, i V75-1 händer det inte mycket. Conrad Lugauer har en upplagd chans med Toulouse som övertygat i två raka. Båda gångerna har han gått i ledningen och båda gångerna har han vunnit överlägset. Innerspår med volt, tänkte jag. Jippie! Det kan fälla honom. Han kanske inte kan öppna? Skit också. Det kunde han. I somras hade han just inner med volt över 2 640 på Jägersro och tog ledningen med ett flin. Sen vann han enkelt.

Egentligen ville jag ha med Slam (strålande senast) och Candle of Darkness (knallform, rygg ledaren?), men när Toulouse får bestämma i front på en snabb bana… Äsch, han borde inte torska. Tänk om jag kunde sätta en spik som är storfavorit. Det vore ett trendbrott.

I V75-2 är jag sugen på Westside Photo och Åke Svanstedt. Hästen ser ut att vara bättre än någonsin och det kan vara spets och slut. Men motståndet är skarpt och lösningen blev till slut helgardering.

Guldloppet är bra. Skogans Joker var ruskig senast och känns hetast, han gillar dessutom lång distans. Triton Sund trodde jag på senast och han övertygade stort via 11,5 sista 1 000 i dödens. Spring Ray är en kanon som mest skjutit knallpulver på slutet. Nu låter det extra bra från stallet och i spets ska han slås. Tunk Nafets är spurtstark och bortglömd medan tokrysaren lystrar till namnet Capricorn Label.

Lätt i fjärde

Omgångens näst bästa spik är Ninotchka i V75-4. Hon är förbannat bra, det har jag alltid tyckt. Nu har hon härdats i tuff V75-konkurrens och känslan är att hon kliver ner i klass när hon möter bara ston. Michael Larsson som kör är säker. Jag tror på spets efter 500 meter och lätt vinst.

Det är enbart ston även i V75-5. Loppet är öppet och det finns en given luring, en häst som såg ut som en atombomb senast. Velvet Sund var med i V75 på Bergsåker och galopperade bort flera hundra meter i starten. Okej, jag överdriver, men 70-80 då? Hon gick i alla fall strålande efter ”brasan” och satt fast i mål efter att ha åkt slalom på upploppet. Streckad på sex procent.

Tyvärr fick Staro Yodel inner bakom bilen i sjätte. Eller vi kanske ska säga som tur är? Vi vill ju inte att alla favoriter ska vinna.

Sista vinner Fortune Access. Jag lovar. Närå. Så kan man inte säga. Men han är bra och var underbar i comebacken nyligen. Han bara försvann. Visst står han hårt inne i klassen men det här vintertrötta gänget blåser han ner. Jag lovar.

FAKTA

Micke Nybrinks chanssystem

V75-1:1 Toulouse (res 4–8)

V75-2:Alla tio hästarna (res 1–4)

V75-3:4, 5, 6, 7, 9 (res 2–1)

V75-4:3 Ninotchka (res 10–7)

V75-5:1, 4, 5, 7, 9, 10 (res 2–3)

V75-6:1, 4, 5, 7, 10 (res 11–2)

V75-7:10 Fortune Access (res 6–8)

1 500 rader/750 kronor

Helgens tips

1. 3 Ninotchka

(Jägersro, V75-4)

Tapper i dödens senast. Ner i klass. Spikas.

2. 10 Fortune

Access (Jägersro, V75-7) Strålande comeback. Omgångens roliga drag.

3. 9 Velvet Sund (Jägersro, V75-5)

Vass efter galopp senast. Kanonform. Rysare.