Svanstedt varnar för en rysare

Kung Åke om sina chanser

TRAV

Åke Svanstedt selar ut fyra egentränade hästar på V75.

Och han varnar för en av dem som är helt bortglömd av spelarna.

Det har inte varit rätta draget i stall Svanstedts hästar på slutet. Orsaken är att en del har varit sjuka och nedsatta av förkylningar.

Inför V75 på Axevalla har han ett par som normalt sett borde duga långt.

Så här säger ”Kung Åke” själv om sina chanser:

3?Finders Keepers (V75-3) har inte startat på ett tag men har tränat på som vanligt och känns som han ska. Jag ligger ändå lite lågt med tanke på att stallformen inte är den bästa. Det blir barfota fram och inga ändringar.

3?Greenhill’s Daisy (V75-4) vann på ett bra sätt senast på Åby. Nu är det voltstart och bakspår, och det är inte de bästa förutsättningarna. Hon har nämligen varit osäker i voltstart tidigare. Dessutom är det hårdare motstånd den här gången. Barfota runt om som vanligt och inga ändringar.

3?Warlord Boko (V75-5) vann på ett bra sätt senast och är stark och rejäl. Nu är det voltstart och han är inte alls snabb ut i voltstart. Han kommer att hamna illa till här. Barfota runt om som i senaste starten.

3?Pommard (V75-5, körs av Lennart Forsgren) har vunnit ett par lopp och gått bra då. I de andra starterna har han galopperat utan några större anledningar. Den här hästen har lite för lätt att galoppera. Sköter han sig är hästen bra. Han har fungerat bäst barfota bak och jag hoppas att vi kan köra så nu. Han har varit ute på kort distans tidigare men jag tror att 2 100 meter är en fördel. Om Forsgren kör som folk kanske han kan vinna, säger Åke Svanstedt.