Mindre prispengar utdelat 2009

TRAV

Spelet på trav har ökat under 2009 jämfört med 2008 räknat fram tills sista augusti.

Men prispengarna har minskat.

– Den största minskningen vad det gäller prispengar är på Solvalla. De flesta övriga banor är på samma nivå som under förra året, säger Per Wetterholm som är sportchef på STC.

Under 2009:s första åtta månader har spelet på trav ökat med 4,3 % jämfört med samma period 2008.

ATG har haft en riktig stark spelsommar och bara under förra veckan när Sundsvall Open Trot avgjordes, spelades det för 255,3 miljoner kronor. Det är 3,2 procent bättre än samma vecka förra året.

Mindre prispengar

Men prispengarna har minskat hittills i år. Det har visserligen varit färre lopp i år, men det rör sig ändå om 860 kronor mindre utdelat per lopp. Totalt har 465,3 miljoner delats ut i prispengar, vilket är 8,6 miljoner mindre än under 2008 för samma period.

– Den största minskningen med prispengar är på Solvalla. De gjorde en stor satsning inför förra året och höjde prispengarna under 2008. Till 2009 har man fått minska prispengarna igen av ekonomiska skäl. De flesta övriga banor är på samma nivå som under förra året, berättar Per Wetterholm.

Till nästa år kan det bli aktuellt med mer prispengar.

– Systemet fungerar så, de pengar vi tjänar på spelet i år får banorna ta del av först nästa år. Och kanske blir det mer prispengar 2010.

Jens Oscarsson/Minimedia