Stjärna i flygdrama – slogs med häst

Hamnade i bråk på flygplanet

TRAV

Den norska stjärnan Maid For Tag hamnade mitt i ett flygdrama.

På väg hem hamnade hästen i bråk med en annan häst och blev liggande i planet med den andra hästen över sig.

– Hade jag vetat vilket typ av flyg det var hade vi väntat på nästa transport, säger ägaren Per-Arne Claussen till Trav24.no.

Foto: KANAL75
Maid For Tag med tränaren Olav Mikkelborg.

Förra veckan skulle Maid For Tag komma hem till Norge efter tävlingar i USA. Men resan hem höll på att sluta riktigt illa. Hästen fick åka ett transportflyg för över 40 hästar.

– Det var inte uppdelat i boxar på flyget. Hästarna stod på en öppen yta och det gick galet, berättar han för Trav24.no.

Maid For Tag blev arg på de andra hästarna och slog en häst i benet. Hästen ramlade över henne och hon blev liggande i flygplanet med den andra hästen över sig.

Till slut lyckades personalen få Maid For Tag på benen igen, men då sparkade hon en annan häst.

Skötaren Camilla Hansen, som var på väg ombord på ett annan flygplan, fick rycka in och ta hand om Maid For Tag.

– Efter det blev både hästen och Camilla kvar i USA tills att vi fick en ny transport. Hon landade i Amsterdam i dag (tisdag) och en bil är på väg dit för att hämta henne, säger han till Trav24.no.

Efter händelsen kommer ägaren vara mer noga när han väljer flyg.

– Jag hade ingen aning om att det här inte var samma transport som hon hade till USA. Det gick lyckligtvis bra med Maid For Tag denna gång men de hade kunnat sluta på ett helt annat sätt om vi inte hade haft tur. Nu ska vi få hem hästen till stallet och undersöka henne innan vi tar något beslut om Åby Stora Pris, säger Per-Arne Claussen till Trav24.no.