FAMILJEFIGHTEN

John Bootsman möter svärmor Margareta Wallenius-Kleberg i Svenskt Travderby

Foto: KANAL75
Annika Bootsman Kleberg och hennes man John Bootsman möter mamma och svärmodern Margareta Wallenius-Kleberg i Svenskt Travderby.
TRAV

Svenskt Travderby kan bli en familjefight mellan Margareta Wallenius-Kleberg och svärsonen John Bootsman.

De har tre hästar vardera i söndagens storlopp.

– Det sporrar lite extra, berättar John Bootsman.

Uppfödarna John Bootsman och hans hustru Annika Bootsman-Kleberg har lyckats få med tre av sina hästar i årets upplaga av Svenskt Travderby. Förutom förhandsfavoriten Yield Boko har de med Yarrah Boko och Yanantin Boko.

– Jag är från Holland och där är det vanligt att man kan ha med tre eller fyra hästar i Derbyt. Men jag har förstått att de här är stort. Att lyckas få med en häst är stort, så vi är stolta. Vissa år har vi haft med ännu en till häst, men tre är enormt. Det är inte så lätt att kvala in en häst, säger John Bootsman.

Tre hästar i finalen

Svenskt Travderby kan bli en riktig familjefight då svärmor Margareta Wallenius-Kleberg har tre hästar med i Derbyt. Förutom Maharajah är hennes uppfödningar Marshland och Micro Mesh med i finalen.

– Det är roligt och det är stort att även hon har fått med tre hästar. Det sporrar lite extra att vinna. Det blir lite av en tävling inom familjen. Men även om de vinner på söndag är vi glada. Jag är den första att gratulera om min svärmor vinner.

John Bootsman vill inte ta ut något i förskott, men tror ändå en hel del på sin häst Yield Boko.

– Jag tycker att oddset speglar chanserna. Yield Boko står i 1,90 gånger pengarna. Maharajah står i 2,90. Sedan har vi en tränare som Nurmos som visat att han har gjort det tidigare. Dessutom har vi otroligt bra spår. Yield Boko är stark och modig. Maharajah har inte speeden och startsnabbheten, men det har Yield Boko. Så det här känns tryggt, säger John Bootsman.