”Han är underbar”

Foto: KANAl75
TRAV

Svåra sjukdomar har stoppat stjärnhästen Västerbo Paradise.

Men på Solvalla var han tillbaka – som en vinnare.

– Han är helt underbar, sa kusken Kent Knutsson efter loppet.

Kent Knutssons segermaskin hade innan onsdagens start på Solvalla vunnit 18 av 20 lopp och tjänat 927 000 kronor. Men trots de stora framgångarna har Västerbo Paradise ett stort problem:

Sjukdomar.

”Fantastiskt”

De få gånger Västerbo Paradise floppat har han varit sjuk. På Åbytravet för två starter sedan slutade Västerbo Paradise sexa – långt ifrån segern. Efter loppet togs prover på hästen och det visade sig att han inte var frisk.

På Solvalla under onsdagskvällen startade Västerbo Paradise för andra gången efter vilan och det slutade med seger.

Kent Knutsson fick en tuff inledning med sin häst men kunde efter 600 meter köra sig till ledningen. In på upplopppet ledde Västerbo Paradise med några längder och kunde hålla undan till en knapp men säker seger. Efter loppet besökte en mycket lycklig Kent Knutsson vinnarcirkeln.

– Han var underbar och det här är en helt fantastisk häst. Efter ett tag körde jag resolut till ledningen och sedan gjorde han ett mycket bra lopp. Jag är jättenöjd med min häst.

– Eftersom han tidigare i år fick en allvarlig virusinfektion så är detta år förstört. Vi får sikta på de stora loppen under nästa år. Nu behöver han få lite mer hårdhet och rutin för att möta de bästa hästarna. Men när han får det kan det bli riktigt bra, sa Kent Knutsson.

Huselius

NHL-stjärnan Kristian Huselius har firat stora framgångar som hockeyspelare. Men det är inte bara på isen Huselius är framgångsrik. Huselius har ett stort hästintresse och äger flera travhästar. Under onsdagen startade hans häst Vicent du Ling på Solvalla och det slutade med seger. Björn Goop, som körde hästen, tog direkt hand om ledningen och sedan blev segern mycket enkel.

– Det är en väldigt ofokuserad häst som skärper sig när det väl gäller. Han har fin talang, berömde Björn Goop.

FAKTA

Dagens…

TOPP: Västerbo Paradise (V64-1) visade vilken topphäst han är då han trots ett tungt lopp kunde vinna. Får Kent Knutssons häst vara frisk kan han bli en världsstjärna.

FLOPP: 4 Quator des Charmes (V64-2) var hårt betrodd av spelarna men slutade i det slagna fältet. Roger Nilssons häst kan knappast ha varit frisk. En dålig favorit.

ARTIKELN HANDLAR OM