Anders Svanstedt får köra storlopp

Foto: ALN
Anders Svanstedt.
TRAV

Nu får Anders Svanstedt chans att köra Stoderbyt på Du Quoin State Fair i USA med 100 000 dollar i förstapris.

Svanstedt sitter upp bakom Jimmy Takters häst Missy's Doubt Fire.

– Det är lite smånervöst, säger han till Trav365.

I våras lämnade Anders Svanstedt pappa Åkes stall i Sverige för att göra karriär i USA. Anders fick jobb som second trainer hos Jimmy Takter. Dagarna består av hästskötsel, träning och en hel del tävlingar. Svanstedt har fått köra några lopp åt Takter och i början av augusti kom den första segern.

Nu kommer nästa utmaning då han får chans att att köra World Trotting Derby på Du Quoin State Fair.

– Hästen jag ska köra heter Missy's Doubt Fire och var väldigt bra senast jag körde henne. Hon tränas av Jimmy Takter och det är kul att Jimmy ger mig fler och fler uppsittningar. Nu får man slåss med de stora grabbarna och det är otroligt inspirerande.

Loppet avgörs under fredagen och går över distansen 1 609 meter med bilstart.

– Det ska verkligen bli en häftig upplevelse. Förstapriset ligger på 100 000 dollar så det är mycket pengar att köra om.

När Trav365 når Anders Svanstedt över telefonen under torsdagen berättar han att han börjar bli lite nervös inför loppet.

– Jag har kört loppet i huvudet tusen gånger redan nu och det är lite smånervöst. Men när bilen börjar rulla så är det bara koncentration och då släpper nervositeten. Hur som helst ska det bli otroligt häftigt.

Har ni någon vinstchans?

– Ja, jag tycker inte att vi är helt borta. Det är ingen häst som är klar favorit utan det är ett öppet lopp. Jag och min häst slår ur underläge men det känns bra. Det ska bli kul att köra upp bakom vingen.