Erik Adielsson jagar revansch

TRAV

Erik Adielsson drömmer om att vinna Svenskt Travderby.

I fjol var han nära att vinna med Wellino Boko.

I år kör han Stig H:s Knockout Rose som tillhör outsiderskaran.

Dessutom kör hemmakusken Caddie Dream som är hårt betrodd i Derbystoet.

Förra året utkämpade Wellino Boko och Erik Adielsson en härlig kamp mot vinnande Sahara Dynamite och Jorma Kontio. De två superhästarna stred tappert upploppet ner och Adielsson fick se sig besegrad med knapp marginal. Detta efter att Wellino Boko gjort ett topplopp utvändigt om ledaren. I ren frustration och besvikelse dängde Erik körspöet i sulkyhjulet kort efter mål.

– Jag var besviken över att vi inte vann eftersom hästen gjorde en fantastisk insats. Jag kanske inte får en sådan chans att vinna Derbyt mer, säger Erik Adielsson.

I årets Derbyfinal kör han Stig H Johanssons Knockout Rose. Han blev tvåa i försöket och har spår sju i finalen.

– Hästen gick bra i försöket ifrån bakspår och en tung resa utvändigt om ledaren. Jag var helnöjd med honom. Förberedelserna inför det loppet hade inte varit perfekta och vi visste inte riktigt var vi hade honom. Nu hoppas jag att han går framåt till finalen, säger Erik Adielsson.

– Det här är en riktigt kapabel häst vilket han visade när han vann Kungapokalen. Jag tycker att han tillhör de bättre i kullen men nu har de två bästa hästarna Yield Boko och Maharajah fått bättre lägen. Vi får hoppas på högt tempo och klaff under vägen. Jag tycker att Knockout Rose är en outsider.

Derbystoet är ett lopp som Erik Adielsson har vunnit två gånger. Det har varit med Stig H-tränade Miss Pilaar och Bobtail. I år har han chansen med Caddie Dream.

– Hon kändes jättefin i försöket och vann med krafter kvar. Även Caddie Dream har visat att hon är bland de bästa i kullen. Hon vann ju bland annat Breeders Crown förra året, påpekar Adielsson.

– Hästen är startsnabb, stark och speedig. Hon har ett bra läge i finalen och måste räknas med segerchans.

Michael Carlsson