Tränaren: Någon jävlas med mig

TRAV

Hästen har inte tränat på fyra månader och går på bete.

Nu har någon anmält Kalmartränaren Daniel Westmans häst till ett P-21 lopp på Östersund.

– Det är någon som försöker jävlas med mig, säger han till Trav365.

Amatörtränaren Daniel Westman fick en chock då han upptäckte att hans tioårige valack Giant Storm var anmäld till ett P-21 lopp på Östersund med 60 meter tillägg.

Westman hade själv inte anmält hästen eftersom Giant Storm inte har startat sedan i maj och inte tränats under hela sommaren.

– Det har skett något stort fel. Jag tror att det är någon som vill jävlas med mig och jag har mina misstankar. Personen i fråga måste ha loggat in med mina uppgifter på travsport.se och anmält hästen, säger han.

– Jag har mina misstankar om vem det kan vara. Jag har varit i bråk med en person tidigare, även om det var ett tag sedan nu, säger han.

Nu har Daniel Westman varit i kontakt med Östersund för att få hästen struken.

Han vill inte åka 90 mil för att starta en otränad häst.

– De vill vänta med att stryka hästen tills att de har pratat med STC och det blir först på måndag. Jag tycker att det är konstigt att de inte kan stryka hästen på en gång. Jag blir besviken, hade det varit ett proffs som ringt hade de strukit hästen på en gång. Det är synd för spelarna, startlistorna har redan släppts så de kan spela på hästen. De kanske tänker att hästen är bra eftersom jag åker från Kalmar till Östersund för att starta en häst, säger han.

Enligt Rolf Johnsson, sportchef på Östersundstravet, kommer hästen att strykas.

– Den kommer att bli struken, men vi vill vänta tills vi får höra från STC hur det här kan ha gått till. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger han.