”Har aldrig gett Heidi sparken”

Nu svarar Petri Puro på kritiken

Foto: KANAL75
Petri Puro.
TRAV

Heidi Sandberg fick inte fortsätta som skötare till Commander Crowe.

Enligt henne fick hon sparken dagen före storloppet, men enligt tränaren Petri Puro sa hon upp sig själv.

– Heidi slutade själv på grund av sin sjukdom, skriver Puro på Travnet.se

Heidi Sandberg blev skötare åt stjärnan Commander Crowe 2007. I vintras blev hon sjuk kunde inte fortsätta att jobba under en period.

I en tidigare intervju med Trav365 berättade hon att fick sparken dagen före storloppet Sundsvall Open Trot.

– Petri hade ringt till stallet och sedan fick jag höra att jag skulle sluta samma dag. Jag hade haft det på känn i en vecka, men det känns så klart tungt, berättade hon.

– Jag ringde Petri direkt efter beskedet men han svarade inte, sa hon.

När hon fick tag i honom berättade han att det inte fanns så många hästar att träna och därför fick hon sluta. Heidi tror även att hennes tidigare magproblem kan ha spelat en roll.

Slutade själv

På sin blogg på Travnet.se skriver Petri Puro om händelsen och enligt honom fick Heidi aldrig sparken.

”Heidi slutade själv på grund av sin sjukdom och flyttade till Finland där hon nu är skriven. Hon fick sin sista lön i januari. Hon frågade mig om eventuellt jobb hos mig till hösten, men hon har aldrig sagt något datum. Jag gav som besked att det var fullt tänkbart men att vi måste avvakta och se hur många hästar vi har till hösten” skriver han.

Enligt Puro har antalet hästar i träning minskat.

”På grund av Heidis flytt var jag tvungen att ersätta henne och Commander Crowe har en ny skötare i Lina Pettersson. Heidi dök upp hos mig i veckan före Sundsvall utan att ha informerat och det fanns ingen anledning att ersätta Lina. Jag har aldrig gett Heidi Sandberg sparken och rätt ska vara rätt. Åtminstone i min värld”, skriver Puro.