Reprisen – oslagbar under Derbyhelgen

Foto: ALN
TRAV

För tre år sedan vann Colombian Necktie Derbyt på Jägersro.

Under lördagen var han tillbaka på sin favoritbana – som en vinnare igen.

– Det är ingen slump att han trivs här, sa kusken Thomas Uhrberg efter loppet.

Som fyraåring skrällde Roger Walmanns Colombian Necktie i Derbyt. Colombian Necktie stod då i över 20 gånger pengarna men kunde trots stenhårt motstånd sätta nosen först – och tjäna 1,6 miljoner kronor.

Under lördagen, exakt tre år efter den sensationella segern, var han tillbaka på sin favoritbana och det slutade med seger igen.

Precis som för tre år sedan var det Thomas Uhrberg som körde Colombian Necktie. Ekipaget startade i Gulddivisionen med 300 000 kronor i förstapris och hade spår tolv bakom bilen över 1 640 meter med bilstart.

”Knappast någon slump”

Trots det dåliga spåret satte Uhrberg allt på ett kort och efter 500 meter satt han i ledningen med sin häst. Väl i ledningen blev segern säker även om Brioni och Joakim Lövgren närmade sig över upploppet.

– Det är knappast någon slump att ”Colombianen” alltid gör bra lopp på just Jägersro. Han var väldigt het i dag och det var nära galopp efter 100 meter. Men han klarade det bra och sen såg jag att ledaren ville släppa och då körde jag till. Han gjorde ett väldigt bra lopp, sa kusken Thomas Uhrberg efter segern.

Nästa mål: Åby Stora Pris

Hästens tränare, Roger Walmann, var mycket lycklig efter segern.

– Han trivs verkligen bra på Jägersros bana men har faktiskt inte formen på topp. Nu vill vi vara med i Åby Stora Pris och jag hoppas att vi får en biljett dit, sa han i vinnarcirkeln efter loppet.

Colombian Necktie vann på 1.11,5. Tvåa slutade Brioni och trea kom Sir Karan. Hemmahoppet Simb Chaplin och Lutfi Kolgjini galopperade kort efter start.