Hultman: Drömmer om Maharajah på nätterna

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
TRAV

I ett år har han laddat.

I morgon är det dags för Svenskt Travderby – med Stefan Hultman i favoritposition.

– Jag drömmer om Maharajah varje natt, säger stjärntränaren till Trav365.

Ända sedan Stefan Hultmans stjärna Maharajah vann Kriteriet förra året har siktet varit inställt på ett lopp:

Derbyt.

På söndag är det dags. Ett års väntan är över för Solvallatränaren Stefan Hultman.

– Maharajah har haft ett struligt år med sjukdomar men jag hoppas verkligen att han ska vara på topp i morgon. Jag har hela tiden haft Derbyt som det största målet för honom och nu ska det äntligen avgöras. Det blir otroligt stort, säger Hultman till Trav365 under lördagskvällen.

”Fruktansvärt bra häst”

Maharajah var som treåring den stora kungen i kullen och vann i stort sett allt. Men eftersom han varit sjuk stora delar av fyraåringssäsongen så har framgångarna uteblivit.

Tvivlar du på din häst?

– Inte det minsta. Jag vet att jag en fruktansvärt bra häst, kanske den bästa jag någonsin tränat. Maharajah har inte haft något bra år men jag tycker att han såg bra ut i försöket till Derbyt och han kommer vara ännu bättre till finalen i morgon.

”Vinner om han är på topp”

Maharajah får tufft motstånd i finalen av Yield Boko som vunnit 14 av 15 lopp.

– Yield Boko är en otroligt bra häst och han ska nog vara favorit då det ser ut som att han får ledningen. Men jag vet vad min häst kan och är han på topp så tror jag att han vinner.

Hur lägger ni upp taktiken?

– Örjan Kihlström (kusken) får försöka komma ner i andraspår så fort som möjligt och sedan är det bara att hålla ett bra tempo hela vägen. Om vi ska slå Yield Boko så måste det bli på styrka.

”Drömmer om Maharajah”

Maharajah är en häst som ligger Hultman mycket varmt om hjärtat.

– Jag drömmer om Maharajah på nätterna. Det låter otroligt men så är det faktiskt. I bland när jag drömmer om honom så vaknar jag med ett leende på läpparna, säger Stefan Hultman till Trav365.