Hultman: Är bäst i världen

Foto: ALN
TRAV

Maharajah vann Derbyt överlägset.

Nu hyllas han av sin tränare Stefan Hultman:

– Han är världens bästa häst.

Maharajah hade lekstuga i Derbyt då han trots ett tufft lopp kunde vinna överlägset.

Stefan Hultman, tränare till stjärnhästen, var överlycklig när Trav365 mötte honom på stallbacken bara några minuter eftet loppet.

– Jag har aldrig tvivlat på Maharajah även om han flera gånger underpresterat på grund av sjukdom. Men de dagar han är frisk så är han jäkligt bra, det fick han visa nu.

Vad kommer hända med honom nu?

– Nu kommer han få starta i Europaderbyt om tre veckor. Det ska bli väldigt intressant att se hur han reagerar då han får starta på lite tätare. Jag tror att det kommer bli riktigt bra. Sedan så är målet att han ska starta i Breeders Crown efter det.

”Kan bli Prix D'Amerique – nästa år”

Stefan Hultman har vunnit de flesta stora lopp – men aldrig Prix D'Amerique. Maharajah kan vara den häst som ger Hultman en seger i världens största travlopp.

– Jag tror att Vincennes bana skulle passa perfekt för Maharajah. Vi får se om jag startar honom i Prix D'Amerique redan nästa år. Det beror på vad som händer men det är ingen omöjlighet i alla fall. Det viktigaste är att vårda honom och att han ska må bra.

Du har tidigare sagt att det är den bästa häst du någonsin tränat, kan det till och med vara världens bästa häst?

– Ja du, jag tror faktiskt det. Man ska tänka på att han går med fast bomull i öronen och Örjan Kihlström (kusken) har aldrig drivit på honom någon gång i lopp. Undra vad som händer den dagen vi drar tussarna ur öronen på honom. Då kanske han exploderar, säger Stefan Hultman till Trav365.