RETURMATCHEN

Nu är Yield Boko ute efter revansch – möts igen om tre veckor

Foto: KANAL75
Maharajah pressar utvändigt om Yield Boko i årets Derby.
TRAV

Det skulle bli en duell mellan två stjärnor.

I stället fick Yield Boko se sig slagen av en överlägsen Maharjah.

Nu väntar returmatchen i Tammerfors om tre veckor.

– Vi ska försöka utmana Maharajah, säger Yield Bokos uppfödare John Bootsman till Trav365.

Innan söndagens Derby på Jägersro var John Bootsman positiv och trodde en hel del på sin häst Yield Boko. Men när loppet väl gick hade Yield Boko inget att sätta emot när Maharajah tryckte på utvändigt. Det blev till slut en överlägsen seger för Maharajah och Yield Boko slutade på en femteplats.

– Innan loppet var jag övertygad om att Yield Boko skulle vinna. Jag visste inte att Maharajah var så pass bra när han är på topp. Samtidigt förstår jag att Yield Boko inte var riktigt hundra, men Maharajah i den formen går inte att slå. Yield Boko svettades lite för mycket, men det finns ingen ursäkt. Den andra var bara bättre, säger han.

Var besviken

Han var själv på plats på Jägersro och såg när Yield Boko åkte på stryk.

– Jag ska erkänna att jag var grymt besviken efter loppet. Jag var besviken de första två minuterna, men sedan gick jag till vinnarcirkeln för att gratulera kretsen kring Maharajah, säger han.

För svärmor Margareta Wallenius-Kleberg blev det seger då hon är både delägare och uppfödare till Maharajah.

– Hon ringde till oss efter loppet och var bekymrad. Hon undrade om det gick att prata med mig eller om jag var för besviken.

Möts i Tammerfors

Men Yield Boko har chans att få sin revansch, redan om tre veckor möts hästarna i Europaderbyt i Tammersfors, om allt går som planerat. Men först ska Yield Boko kollas upp.

Efter Europaderbyt blir det Breederscrown-semifinal på Solvalla den 28 oktober och final i Eskilstuna den 7 november.

– Vi ska försöka utmana Maharajah varje gång. Bara han är bättre än i söndags så ska det gå. Men det är inte enkelt att slå det där monstret, säger John Bootsman.