Solvalla varslar – 10 personer får gå

Foto: ALN
TRAV

Sveriges nationalarena för travsport har problem.

För att rädda nivån på prispengarna varslades på måndagen tio av 21 anställda på Solvalla.

– Det känns inte roligt, men vi har inget alternativ, säger Christer Brandberg, styrelseordförande i Stockholms Travsällskap.

I en pressrelease från Stockholms Travsällskap berättar man om varför man varslar tio personer, främst på försäljning- och marknadsidan.

"I arbetet med att förstärka Solvallas position som Nationalarena och värna om fortsatt höga prispengar och travsport i världsklass, har Stockholms Travsällskaps styrelse beslutat att se över Solvallas organisation för att bättre kunna möta framtida behov under rådande ekonomiska förhållanden."

Styrelsen gav vd:n Stefan Lundborg uppdraget att forma den nya organisationen som alltså innebär att tio av 21 anställda nu varslats.

Räddar nivån på prispengarna

– Vi gör det här för att kunna behålla nivån på prispengarna som vi har haft i år, 2009, fortsätter Christer Brandberg.

Konkret kommer Solvalla att lägga ner ett stort antal "temadagar" och enbart satsa på sina stora dagar och evenemang som Elitloppet och Kriteriet.

– I tider med finanskris och lågkonjunktur finns inga pengar att hämta hos sponsorer för de olika temadagarna. Det är den verklighet vi lever i dag, säger Christer Brandberg.

Lars-Ove Pettersson /KANAL75