SUPERDUELLEN

Här möts Lavec Kronos och Nu Pagadi

Foto: Kanal 75
TRAV

I söndags fick vi se årets häftigaste fyraåringslopp på Jägersro.

Nu kontrar Solvalla.

Onsdagens möte mellan Lavec Kronos och Nu Pagadi kryddas dessutom med V64-jackpot och chans att vinna tio miljoner kronor.

Knappt har röken lagt sig efter söndagens episka slag på Jägersro då Maharajah sänkte Yield Boko och övriga kullkamrater i Svenskt Travderby förrän nästa fyraåringsduell står för dörren.

Nu handlar det om mötet mellan Sveriges två främsta importerade travare födda 2005.

I ena ringhörnan står årets Sprintermästare och färske svenske rekordhållare Lavec Kronos.

I den andra hästen som nyligen besegrade Maharajah och därefter fortsatt att krossa allt i sin väg - Nu Pagadi.

Lavec Kronos är född i Italien, men har hela karriären tränats av Lutfi Kolgjini på Jägersro. I sommarens upplaga av Sprintermästaren på Halmstad fick hästen sitt stora genombrott och över en miljon kronor genom att dundra hem finalen på nya löpningsrekordet 1.10,7a/1 609 meter. Han följde upp det med att trava ytterligare en halv sekund snabbare i sin nästa start - svenskt rekord – och ståtar inför onsdagen med fem raka segrar.

De som inte fick vara med

Nu Pagadi är fjolårets tyske derbyvinnare som kom till Stig H Johansson inför årets säsong. Han presenterade sig på allvar då han tog hem ett försök av Solvallaserien i mitten av maj på 1.12,6/2 140 meter, tangerat svenskt rekord över onsdagens distans.

Sedan har utvecklingen fortsatt och i början av juli tog Nu Pagadi skalpen av självaste Maharajah och därefter har han joggat hem två halvstora årgångslopp till bottenodds.

Onsdagens lopp är lite av ett "revansch-derby" för hästar som av olika anledningar inte fick vara med i söndagens batalj på Jägersro.

Expertens miljondrag

För Solvallas värmningsorakel och tipsexpert Fredrik C Widman är det hela inte så enkelt som en duell. Det är V64-jackpot och den som jagar hela sexrättspotten på tio miljoner kronor måste förstås kunna tänka "utanför boxen".

– Visst är det fantastiska hästar, absolut två av Sveriges bästa fyraåringar. Men det finns flera som är bra här och om de kör mot varandra kan det öppna upp för någon tredje. Jag tänker i alla fall även strecka Noras Bean, som gått från klarhet till klarhet, och Bring Me Luck U.S. som har ett perfekt smygläge.

Robin Johansson, Kanal 75