Olsson får drömstyrning

”Det går inte att tacka nej”

TRAV

Travkusken Daniel Olsson flyger till USA för att köra Moonlight Kronos på The Red Mile.

– Det går inte att tacka nej till en sådan chans.

Foto: KANAl75
Daniel Olsson.

Daniel Olsson tar för sig allt mer på de svenska travbanorna och ligger sjua i den allsvenska körsvensligan. Han har redan passerat 100 årssegrar och är på väg mot sitt bästa år.

Nu får Romme-kusken, som fyller 39 år i oktober, chansen att köra lopp i USA för första gången. Det är Lutfi Kolgjini som satt upp honom på Moonlight Kronos på klassiska travbanan The Red Mile i Lexingtion, Kentucky.

Det handlar om ett kvallopp till finalen av Moni Makers lopp. Kvalet körs på söndag. Finalen avgörs veckan efter med drygt 700 000 kronor till vinnaren

– Jag behövde inte direkt någon betänketid för att svara ja när "Ludde" ringde och frågade, säger Daniel Olsson.

Debut på milebana

För Daniel Olsson blir det debut på milebana, trots att det numera finns en 1 609-metersbana i Tingsryd.

– Det känns bara spännande och inspirerande. Det är klart att man drömt och funderat på att få köra lopp i USA någon gång. Det ska bli jäkligt kul. De har en annan körstil, men jag har sett mycket lopp därifrån och det är inget som oroar.

– Det som känns extra spännande är att jag kör en bra häst med kapacitet, hon har bra fart och mycket i kroppen. Jag har sett Moonlight Kronos både i Sverige och sedan på datorn både i kvalet och i finalen av Hambletonian Oaks. Det är klart jag har förhoppningar om att kvala in henne till final.

Får du även köra finalen i så fall?

– Det har vi inte pratat om.

Treåriga Moonlight Kronos är en helsyster till stjärntravarna Lantern Kronos och Going Kronos. Hittills i karriären har hon vunnit fyra lopp (samtliga i Sverige) på elva starter och tjänat 375 000 kronor. Hennes rekord är 1.10,9.

Lars-Ove Pettersson/KANAL75