Adielsson: Han sprang och lekte

Stig H Johanssons stjärna tog fjärde raka

Foto: ALN
Nu Pagadi och Erik Adielsson vann V64-6.
TRAV

Han har slagit derbyvinnaren Maharajah.

Nu har Stig H Johanssons stjärna Nu Pagadi tagit sin fjärde raka seger.

– Den här kullen är ruggig. Den är inte att leka med, säger kusken Erik Adielsson.

Onsdagens tävlingar på Solvalla bjöd på toppsport och flera stjärnor.

Fyraåringen Nu Pagadi tog en imponerande seger i V64-6 då han trots en tuff resa ute i spåren och utvändigt om ledaren Noras Bean var först över mållinjen. Vinnartiden slutade på 1.12,6. Kusken Erik Adielsson var glad efter att ha tagit fjärde raka segern med hästen.

– Han är underbar. Han började lite fjantigt och bromsade. Men han har blivit stabilare och stabilare för varje start. Han är något utöver det vanliga. Hästen springer så fort så länge och kopplar greppet så enkelt. Han sprang och lekte i dag också. Den här kullen är ruggig, den är inte att leka med, säger han.

Iceland vann

Stefan Melanders Iceland fick ett tufft lopp i Jubileumspokalen senast då han fick gå utvändigt om ledaren. Den här gången fick hästen en något lättare uppgift i V64-3. Iceland var snabb ut, fick ta hand om ledningen och efter det var det klart. Det blev till slut en enkel seger.

Kusken Örjan Kihlström, som i söndags vann Derbyt med Maharajah, fick besöka vinnarcirkeln.

– Iceland har varit fantastiskt bra länge och han var lika bra nu. Han går undan på ett fint sätt till slut. Det är otroligt vilka fina hästar jag får köra, säger Örjan Kihlström efter loppet.

För Timo Nurmos var det en bra dag på jobbet och kvällen slutade med hela sex tränarsegrar. E3-segraren Red Hot Dynamite hade uppvisning på Solvalla och joggade runt på tiden 1.12,9.