Commander Crowe klar för storloppet

Tackar ja till Åby Stora Pris

Foto: ALN
Peter Ingves tror hårt på Commander Crowe i Åby Stora Pris.
TRAV

Nu är Commander Crowe klar för Åby Stora Pris.

Först tackade Petri Puro nej till storloppet, men nu har han ändrat sig.

– Han var lyrisk efter ett träningsjobb, säger Ken Karlsson, sportchef på Åbytravet.

Under torsdagen blev det klart med ännu en häst till Åby Stora Pris den 19 september. Petri Puro, som först tackat nej till loppet, ändrade sig och och vill nu ha med sin stjärna Commander Crowe.

– Efter Sundsvall Open Trot tackade han nej, men nu har han ändrat sig. Puro var lyrisk efter att hästen gått ett jobb i tisdags. Han tyckte att hästen var spänstig och kraftfull. Det är kul för oss och för publiken, säger Ken Karlsson.

Kändes fin

Enligt Petri Puro är hästen i bra form.

– Han kändes så fin i sista jobbet att jag bestämde mig för att starta. Dessutom är det nära till Åby, säger Petri Puro till Trav365.

– Hästen har tagit loppet i Sundsvall på ett bra sätt. Han blir bara bättre och bättre och är nära toppformen nu. Två heat tror jag ska passa bra. Jag har kört två heat hemma i träningen och där har han varit bättre i det andra heatet. Men det är också vanligt för hästar med stor muskelmassa. Det ska bli spännande och jag tror att han gör en ny bra insats, säger Petri Puro.

Tackar nej

Tränaren till den norska hästen Maid For Tag har tackat nej till loppet eftersom hästen inte är helt återställd efter flygresan hem från USA. Hästen hamnade i bråk med en annan häst på flygplanet.

Nu fattas det bara en häst i Åby Stora Pris.

– Jag kommer att bestämma mig i dag eller i morgon. Jag jobbar på flera spår, säger Ken Karlsson.

Sedan tidigare är även Torvald Palema klar för Åby Stora Pris.

– Jag var nöjd med honom på Bergsåker. Vi har gått igenom hästen efteråt och han var helt prickfri. Han har gått några snabbjobb och känns fortsatt fin, säger tränaren Åke Svanstedt till Trav365.