”Örjan höll inte med mig”

TRAV

Så här ska det se ut.

V75-loppen på lilla Solänget håller toppklass.

Baksmällan efter Derbyt är som bortblåst.

Dessutom går det att hitta roliga drag.

I alla fall på förhand.

Visst är det kul när V75 körs på de mindre travbanorna? Själv reser jag runt med Tipslördag och även V64 Direkt på somrarna och det finns inget som slår att komma till de små banorna. Stämningen är en helt annan än när travet lunkar på i storstan med Solvalla, Åby och Jägersro.

Jag tror på mångfald och det är viktigt att sprida ut de fina tävlingarna (V75) över hela landet.

V75-1 på Solänget är ett bra försök i klass 1. Åke Svanstedt och Toulouse blir med rätta favoriter. Hästen har hittat stilen hos den lille gröne (gör inte alla det?) och senast visade han full form igen efter en sisådär-insats gången innan. Men jag tycker inte att Toulouse är klar, så bra är han inte. Frågar ni mig är jag inne på att Örjan Kihlström måttar in urstarke Kick Party, precis som senast, även om det inte blir spets igen. Jag noterar också att Persos Seaman ser enormt fin ut för dagen och måste med på allt.

I V75-2 spikar jag. Ni såg väl Alandias Lime vinna på V64 näst senast? Från spets flög hon undan på vassa 1.14,7/2 140 auto. Oj! sa vi då. Senast avslutade hon snyggt i ett taktiklopp och med det loppet i kroppen är hon troligen oj-bra igen. Springspår passar fint i ett gäng där de flesta inte har en aning om hur man öppnar fort; jag räknar med att Torbjörn Jansson styr till front och sen är det över.

Guldloppet, V75-3, borde förstås Triton Sund vinna. Lätt. Men. Hur är formen? Jag tycker att han var blek senast och påtalade det för Örjan Kihlström. Han höll inte med. Han menade att de aldrig kom till och att vi kunde glömma insatsen. Så är det förmodligen; Örjan borde ju ha bästa kollen.

Men jag orkar liksom inte, har inte skallen, var han inte dålig ändå?

Adrian Chip kan jag inte släppa, då vinner han direkt. Sen måste jag säga att Year in Review ser jäkligt bra ut, även om Svanstedt baissar lite och menar att hårdheten saknas ännu. Beanie M.M. är dunderbra men ska tydligen gå med bakskor.

V75-4 är ett svårt lopp i lägsta klassen. Jag har surfat runt i lopparkivet och även förtvivlat letat i mitt begränsade minne. Fem hästar dök upp som segeraktuella efter lopparkivet. Den sjätte mindes jag från i somras. Keso! Var det inte honom jag spikade på Dannero den 18 juni? Han var ruskigt bra men alla andra idioter körde mot honom och sen blev han bara tvåa.

Nu kör Örjan Keso. Han gjorde det även senast och då visade hästen full form som oplacerad. 500 kvar tappade han stilen och en hel del mark men sen gick han fort. Nu kan det vara dags. Keso är draget – men rådet blir att strecka sex.

Lome Stjernen (V75-5) är omgångens sunda singelstreck. Han brukar stå 20 efter Stamping. Nu står de lika. Han vinner det här loppet två gånger av tre och det är mer än tillräckligt för spik. Högre krav har inte jag.

Sjätte är ett riktigt bra lopp. Ibiza Broline vinner om hon fungerar. Då blir det INTE hårt i mål. Men hon har ballat ur i travet förr. Delamain kanske är bäst på 1 640 meter men han var riktigt bra senast och körs nu av Björn Goop.

V75-7 är en rasande bra race. Skully Gully, Device och Staro Allentown möts över 1 640. Tar man alla tre är det lugnt. Jag har inte råd. Å andra sidan tror jag att Staro Allentown vinner så det är ingen fara. Jag spikar fartvidundret och inväntar svepningen 700 kva

FAKTA

Mickes tips

V75-1: 2, 3, 4, 6, 9, 10 (res 5–7)

V75-2: 6 Alandias Lime (res 13–10)

V75-3: 1, 2, 5, 6, 7, 8 (res 9–10)

V75-4: 1, 2, 3, 4, 7, 9 (res 12–5)

V75-5: 13 Lome Stjernen (res 12–1)

V75-6: 1, 3, 6, 7, 8, 10 (res 4–2)

V75-7: 10 Staro Allentown (res 4–11)

1 296 rader/648 krono

Helgens tips

1. 6 Alandias Lime (Solänget, V75-2)

Fin. Läge för ledningen. Jag chansspikar.

2. 10 Staro Allentown (Solänget, V75-7)

Ruskigt kapabel. Sveper allt. Hoppas det.

3. 7 Keso (Solänget, V75-4)

Tuffing. Nu med Kihlström