Succétränarens tunga bakslag

Foto: KANAL75
TRAV

Succétränaren Fredrik Persson har drabbats av två tunga bakslag.

Två av hans bästa hästar är skadade.

– Det vänder snabbt i den här jävla sporten, säger Persson.

Kalmartränaren Fredrik Persson var för några år sedan en doldis i trav-Sverige.

Men under de senaste åren har Persson slagit igenom rejält och tillhör nu eliten av landets travtränare. Perssons stora reklamhäst, Viola Silas, har startat nio gånger och vunnit samtliga lopp. Senast hade hon uppvisning i E3-finalen på Färjestad. Nästa fredag startar hon på Kalmartravet.

– Allt är bra med Viola och jag var tvungen att starta igång henne igen, hon är väldigt pigg och glad, säger Fredrik Persson.

Allvarliga skador

Men det är inte bara positiva tongångar i Perssons stall. Under veckan fick Kalmartränaren veta att två av hans bästa hästar skadat sig – mycket allvarligt.

Bell Genta, tre år, slutade fyra i E3-finalen bakom Viola Silas. Meningen var att hon skulle ha startat i kvalen till Oaks (treåringarnas Kriterie) men en blödning i en böjsena gör att hon nu får vila.

– Bell Genta svullnade upp i ett ben under helgen och svullnaden la sig inte under flera dagar. Vi kollade då upp henne och det visade sig att hon fått en blödning i en böjsena vilket är det värsta man kan få.

Hur länge kommer hon få vila?

– Jag skulle tro att det blir ett år. Ju längre man väntar ju bättre blir det. Man får passa sig för att starta igång för fort, då kan skadan gå upp igen.

Även V75-hästen Jack Z. är skadad.

– Jack Z. har fått en gaffelbandsskada och blir borta från banan ungefär ett halvår.

Känns det tungt?

– Ja, det vänder fort i den här jävla sporten. Man måste vara glad då det går bra, för det vänder otroligt fort. Det är djur vi håller på med och då kan det gå så här, säger Fredrik Persson till Trav365.