VÄRLDSREKORD

Foto: Micke Gustafsson/Kanal75
TRAV

För några månader sedan var han en dussinhäst.

Under lördagen vann Beanie M.M. gulddivisionen – och krossade världsrekordet.

– Han är otroligt bra, sa kusken Torbjörn Jansson efter loppet.

Beanie M.M:s utveckling under de senaste månaderna har varit makalös.

Morten Waages stjärna har gått från att vara en bra V75-häst till en världsstjärna.

På Solänget under lördagen startade han i Silverörnen med 150 000 kronor i förstapris. Beanie M.M. mötte stjärnor som Triton Sund och Year In Review.

Torbjörn Jansson, som körde Beanie M.M. sände direkt till ledningen. När Jansson skulle ta upp sin häst efter startrusningen blev han mycket hetsig och första varvet passerades på snabba 1.12,0.

Vann enkelt – på nytt världsrekord

Ut på sista långsidan hade Jansson flera längder till godo till de andra hästarna och över upploppet gick Beanie M.M. undan till en mycket enkel seger.

Segertiden blev 1.10,7 vilket är ett nytt världsrekord över medeldistans på en tusenmetersbana. Det tidigare världsrekordet delades av Triton Sund och Jag de Bellouet på 1.11,1.

– Han har varit fantastiskt duktig på sistone och varit otroligt bra. Jag trodde på förhand att vi skulle bli svårslagna om vi kom till ledningen, och så blev det. Han slog i vagnen i svängarna och det gjorde honom väldigt pigg och jag blev lite orolig för att krafterna skulle ta slut, men det räckte hela vägen.

På väg mot stjärnorna

Torbjörn Jansson har alltid trott hårt på Beanie M.M.

– Jag har under hela hans karriär tyckt att han har potential att bli en av de bästa, och han är på väg dit nu.

Tvåa i mål slutade Stig H Johanssons Debbie Brodda som spurtade mycket vasst över upploppet. Trea kom Triton Sund som gjorde ett bra lopp utvändigt ledaren.

ARTIKELN HANDLAR OM