”Fantastisk upplevelse”

TRAV

Det blev ingen succé för Daniel Olsson i sitt första lopp på andra sidan Atlanten.

Moonlight Kronos hade inte sin bästa dag och slogs ut i försöket till Moni Maker på The Red Mile i Lexington på måndagsmorgonen.

– Hästen var inte frisk och det var tråkigt. Däremot har jag haft en fantastisk upplevelse, hälsar Daniel från bilen på väg till flygplatsen.

Foto: KANAL75
Daniel Olsson.

Efter en lugn start och sedan en resa som sexa på innerspår saknade Moonlight Kronos kraft att förbättra sig över upploppet. Det blev en sjätteplats och ingen finalbiljett för det treåriga stoet som tränas av Lutfi Kolgjini.

– Hon kändes fantastiskt fin i värmningen och även under loppet. Men plötsligt var krafterna slut. Efteråt hade hon onormalt hög puls så någonting stod inte rätt till, förklarar Daniel.

Vad som händer med Moonlight Kronos nu är inte bestämt, men eftersom det här var det sista större lopp som hästen var anmäld till i USA är det tänkbart att hon åker hem till Sverige igen.

Att resa till USA för att köra blankt kan tyckas bittert, men Olsson verkar ändå nöjd med sin utflykt.

– Jag har blivit otroligt väl omhändertagen av "Bernie" (tränaren Björn Norén) och verkligen haft roligt. Jag har fått hjälpa till att jogga hästar och varit på flera stuterier och tittat. Det här gör jag gärna fler gånger.

Var det något med att köra lopp i USA som var annorlunda mot vad du föreställt dig?

– Ja, faktiskt, att det var så hårda drivningsregler. Det var precis lika strikt som vi har i Sverige. Man har ju olika regler i olika delstater här, men i Kentucky har man verkligen tagit tag i de tuffa drivningarna och det var mycket glädjande.

Robin Johansson/Kanal75