Jag ska bli världens mes

TRAV

Hur bra var Beanie M.M. egentligen?

Vilken är min bästa gren?

Är det bra att ta ställning?

Tre svåra frågor – jag har svaren.

V75 på Solänget i lördags, guldloppet, där gick det undan. Jag var inte på plats och missade även loppet live i Tipslördag eftersom lilla vilddjuret (Gustav, sju år) skulle hämtas på barnkalas. Eller hur???… barnkalas mitt i Tipslördag?! Uteslutet i min värld. Söndag före Vinnare V65 är det som gäller ju.

När jag kom hem fick jag höra att Beanie M.M. travat världsrekord, 1.10,7. Klart jag blev nyfiken, klart att jag satt och klickade på lopparkivet varannan minut tills det lagts in. Ska det behöva ta sån tid? Hur som helst, Beanie var dunderbra, som oftast numera. Jag såg Morten Waages bamsing (elefant i bakstammen?) på plats i årsdebuten i Eskilstuna, lirade och cashade in, och insåg att 2009 skulle bli hans stora genombrott.

Tider är överskattade

Men vad det gäller tiden/tider får vi nog lugna oss. Tider är egentligen bara kuriosa i ett travlopp. Beanie M.M. raderade ut Jag de Bellouets, Tritons Sunds och Lisa Americas gemensamma rekord på 1.11,1. Lisa vem? Just det, en italiensk doldis som bjöds in i Elitloppet men galopperade (som tur var) bort sig tidigt.

Vad jag vill ha sagt är att rekordnoteringar inom trav enbart handlar om att rätt häst ska vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Som i lördags på Solänget när banan var sjukt snabb och Beanie gasades till spets. Jag tror inte att han var ett dugg bättre än när han vann guldfinalen på Solvalla på 1.12,1/2?140 auto i början av augusti. Nej, han var faktiskt bättre då, den gången var han enorm.

Tider – de säger ingenting.

Då streckar jag båda

Själv innehar jag två världsrekord. Det ena är att ta ställning. Jag tar alltid ställning i tvåhästarslopp. Där är jag oslagbar. Men att jag ofta spricker i mitt eviga ställningstagande är något som börjat gå upp så smått för mig.

I fortsättningen ska jag fan aldrig ta ställning. Nu får det vara slut. Kan två hästar vinna så streckar jag båda. Jag ska bli världens mes. 1X2-Micke. En mus.

Min bästa gren är ändå att ta en torsk. Ingen kan ta en förlust som jag. Spricka i sista på V75? Är ni bra på det? Okej, men jag är helt överlägsen. Jag har förlorat miljonbelopp minst 100 gånger. Spricka i första då? Nybrink är outstanding där också. Krånglar mig lätt ur världens mest givna lås.

Det här eviga sprickandet har gjort mig tuff och blasé. P-böter ruskar jag av mig med: ”Kul, bara på 500 spänn, jag som trodde den skulle vara på en lax. Nu går vi och firar! Och kanske gör en dubbel för 500 …”

Micke Nybrink