Bamsehästen kan ge dig 10 miljoner

Foto: KANAL75
TRAV

Han har gått från klarhet till klarhet och ståtar med tre raka segrar.

I onsdagens jackpotkryddade V64-omgång på Solvalla är siktet inställt på ny seger.

Räkna med Bamse Gema i V64-5.

– Han borde bli svårfångad, säger tränaren Christer Nyström.

Christer Nyström är i Frankrike på studieresa. Med bland andra Solvallakollegorna Stig H Johansson och Fredrik B Larsson besökte han under måndagen tränarna Fabrice Souloys och Jean-Pierre Dubois anläggningar.

– Och i morgon ska vi till Utah Beach där amerikanarna landsteg under andra världskriget. Det ska bli intressant, säger Nyström.

Men Frankrikevistelsen blir kort. Redan på onsdag är Nyström tillbaka i Sverige, för att sela ut Bamse Gema på Solvalla.

Hästen, som har vunnit sex av årets nio starter, imponerade senast stort på V75 när han rundade fältet över den sista bortre långsidan och gick undan till överlägsen seger.

– Han var fantastisk! Men han har gått otroligt bra i varje start på slutet. Det är en stor och klumpig häst med långa ben och nu när han börjar orka med sig ordentligt kommer resultaten.

Nyckeln till miljonerna

Då fyrarättspotten gick vidare från förra veckans favoritbetonade V64-omgång kan en ensam vinnare med sex rätt den här veckan bli tio miljoner kronor rikare.

Bamse Gema kan vara nyckeln till miljonerna.

Från ett fint fjärdespår och med formen på topp tror Nyström på bra segerchans.

– Jag tycker att det ser bra ut. Värst emot är nog Flemming Jensens häst (Local Conch). Den såg jag senast när han gick utvändigt om Västerbo Paradise och han är bra alltså. Men han har spår tolv och Bamse Gema sitter förmodligen i ledningen. Kan Örjan (Kihlström) sen köra lite lugnt första varvet blir han svårfångad.

Enda plumpen i Bamse Gemas programrad kom för fyra starter sedan. Då blev han hetsig och sprang sig trött utvändigt om ledaren. Att det scenariot kan upprepas tror inte Nyström trots att hästen sannolikt kommer att laddas från start.

– Han har varit så snäll och sansad så jag tror inte att det är någon fara. Örjan känner honom också väl och han kommer inte att ge sig in i någon tokkörning. Speciellt som hästen går lika bra om han får ligga i kön.

Bamse Gema blir sannolikt favorit. Är det i sin ordning som du ser det?

– Med tanke på hur han har presterat på slutet är det klart att han ska vara hårt betrodd.

Ola Johansson/Kanal75