”Commanders enda chans”

TRAV

Två hästar kan vinna Åby Stora Pris i raka heat.

Eller så möts de i skilje. Hoppas det.

Annars vete fasen.

Tur att jag har hittat två drag.

Ingen av dem är favorit.

V75 på Åby med Åby Stora Pris är en hit. Blir det skiljeheat är vår lycka total, det är liksom en sportslig bonus och något unikt.

Vi glömmer de där två extra spåren på upploppet den här lördagen, orkar inte gnälla. Men frågar ni mig borde Åby våga laborera mer och kanske köra vissa lopp med open stretch och andra utan. Åby Stora Pris vinner i alla fall inget på open stretch. Det blir bara lite fulare över upploppet när de spurtar på ”fotbollsplanen”.

V75-1 är det första heatet. ”Commander Crowes enda chans”, skulle titeln kunna vara om det här vore en film. Peter Ingves laddar järnet och kör för seger och hoppas sen få möta något blåbär i skilje­heat. Men Igor Font (nu med Björn Goop = jätteplus) är äckligt speedig och samma sak gäller katapulten från Axevalla, Torvald Palema. Inbilla för fasen inte att Svanstedt inte vill vinna det här heatet. Han kör.

Torvald i pole position

V75-5, det andra heatet, ser Torvald Palema i pole position. Innerspår bakom bilen är dröm­läget, härifrån kan Svanstedt omsorgsfullt välja vem som ska få äran/nesan att bogsera fram Torvald till upploppet. Toppchans, såklart, men Igor Font måste bemötas med stor respekt även här. Han är minst lika snabb sista 200 som Torvald.

Mitt bästa drag i hela omgången är utan tvekan Bart Sjöhammar i V75-3. Innerspår bakom bilen, toppform, Adielsson, bara halvbra motstånd – och inte favorit. Bart var tapper näst senast då han fick vansinnespress i spets i ett V64-lopp. Senast smög han med i femte inner och såg underbar ut i målskjutsen där Vector du Ling vann.

Erik Adielssons jobb är att välja en bra rygg och sen speeda förbi invändigt. Eller om han väljer att köra i spets? Gör vad du vill Erik, skitsamma, men se till att vara först.

Hanoi eller Chimall T.T. i V75-6? Jag tar ställning … eeeehh, ooops, skulle ju sluta göra det. Äh vad faen, regler och löften är till för att brytas. Jag spikar Chimall T.T. Det kan förstås vara jättefel, han har ju bakspår medan Hanoi kanske får ta över ledningen. Men min känsla är att Chimall i så fall tar ner Hanoi från dödens om det skulle behövas. Intrycket senast var strålande. Tipset att femåringen brakar upp i guld och duger bra där också är inte alls puckat.

Vi dammar på

De andra loppen då? Här kommer godbitarna:

V75-2 är ett vasst försök i ­lägsta klassen. Många kan vinna. Svanstedt skryter upp Mountain Man och det tar vi till oss. Sanity var sanslöst bra senast i ett sorkgäng och körs nu av Örjan Kihlström. Esterell Gull har imponerat i ”korpmatcher” och ser ut att kunna duga här med.

?V75-4 är ett hemskt svårt långlopp, 3?140 meter. Om nu inte Bowling Inferno är klar? Jag är inte säker så vi dammar på. I Have to Dance ska gå barfota nu och Kihlström kör till spets, kul femprocentare! Jeroboam avslutade i 190 senast och hur bra är egentligen Rolls Royce? Förbannat bra, anar jag.

Sista loppet löser jag, hoppas det i alla fall, med tre streck. Jos Cortina avslutade rappt bakom omöjliga Skully Gully senast. Nu ser han spetsaktuell ut – bra chans. Cleo Nalan gör allt rätt och blir bara bättre medan Target Player aldrig torskat med Örjan.

FAKTA

Helgens tips

1. 1 Bart Sjöhammar (Åby, V75-3)

I sitt livs form. Omgångens givna drag.

2. 10 Chimall T.T. (Åby, V75-6)

Blivande elithäst. Krossar allt. Spikas.

3. 3 I Have to Dance (Åby, V75-4)

Spetsälskare med rätt läge. Storskrällen?

Nybrinks system

V75-1: 1, 4, 8 (res 5–3) V75-2: 1, 3, 6, 7, 8, 10, 11, 12 (res 2–5)

V75-3: 1 Bart Sjöhammar (res 2–4)

V75-4: 2, 3, 4, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 15 (res 1–14)

V75-5: 1, 5 (res 4–2)

V75-6: 10 Chimall T.T. (res 4–2 )

V75-7: 3, 7, 9 (res 1–12)

1?440 rader/ 720 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM