Om jag inte var hög- gravid skulle jag åka

Jessica Almenäs om succén i Frankrike, hästen

TRAV

Programledaren Jessica Almenäs travhäst Hästen gör succé i Frankrike.

På tre starter har hästen tjänat 300 000 kronor.

– Om jag inte vore höggravid skulle jag åka och titta på nästa lopp, säger Almenäs till Trav365.

Foto: ALN

Hästen tränades tidigare av Torbjörn Jansson, men då valacken inte hade några större framgångar i loppen beslutade ägarna sig för att flytta honom till Frankrike.

Sedan dess har Hästen riktigt hittat formen. De tre senaste starterna har slutat med en seger en tredjeplats och under torsdagskvällen kom ännu en vinst som belönades med 16 000 euro.

– Det är otroligt roligt. Det är jättekul att ha en häst som vinner i Frankrike. Han har varit där sedan i våras. Det krånglade lite och han satt fast i loppen så vi kände att han behövde miljöombyte och det verkar som om det har fungerat kanon. De säger att han aldrig har sett så fin ut som han gör nu, säger Jessica.

Jessica äger Hästen tillsammans med flera arbetskamrater från produktionsbolaget OTW.

– Vi är 12 stycken som är delägare. Det är en kul grej som vi gör för sammanhållningen på jobbet.

Själv har hon inte varit ner till Frankrike eftersom hon väntar barn tillsammans med den norska pojkvännen och stjärnryttaren Tony André Hansen. Runt den 20 september är det tänkt att barnet ska komma.

– Jag vill åka ner och se ett lopp, men det blir efter att jag har fått barn. Det är bara två veckor kvar så nu går jag här i Norge och väntar. Hade jag inte varit höggravid hade jag åkt ner. Det hade varit kul att besöka en vinnarcirkel i Frankrike, säger hon.