Storseger för Nurmos löfte

Foto: KANAL75
TRAV

Solvallahästen Target Hoss följde upp segern i finska derbyt med att på lördagen vinna finska stochampionatet i Villmanstrand.

Timo Nurmos-tränade fyraåringen Target Hoss, som både är född och ägd i Finland, vann i fjol det finska kriteriet. För tre veckor sedan vann hon finska derbyt och nu buntade hon alltså ihop sina finska kullsystrar i stochampionatet.

Jorma Kontio satt som vanligt i sulkyn och från spår tre bakom bilen hade han placerat Target Hoss i ledningen i första sväng. Kort senare släppte Kontio taktpinnen till Bean Princess men bara för att gå ut och ta över ledningen igen. I utgång av sista sväng lättade Kontio på tömmarna och då stack Target Hoss ifrån sina konkurrenter för att avstannandes vinna på kilometertiden 1.13,9 (2 100 meter). Förstapriset uppgick till närmare 300 000 kronor och därmed har Target Hoss, som vunnit elva av karriärens 14 starter, 2,5 miljoner kronor på kontot.

Redan på tisdag kan den siffran ökas på ytterligare. Då startar Target Hoss i ett uttagningslopp till UET Grand Prix (Europaderbyt) i Tammerfors.

Ola Johansson/Kanal75