Kuskintervjuer

TRAV

Kusk- och tränarintervjuer inför lördagens svensk-norska V75-omgång på Färjestad:

V75-1:

1 Sundbys Gidde har tänt till och vunnit tre av fyra starter sedan han började köras barfota. Vann säkert från andra par utvändigt senast. Möter tuffa hästar nu men kan tjäna fina pengar från ett bra läge.

2 Abra Dimanche har hittat formen igen efter en sämre insats på Mantorp för tre starter sedan. Han gjorde ett bra lopp i V75 på Solänget senast ifrån spår tolv. Egentligen är han bäst över längre distanser men det funkar även med medeldistans om det blir tempo i loppet. Han är inte snabb ut den första biten utan vill ha jämn och hård fart hela vägen. Jag tror att han gör ett bra lopp men det blir svårt att slå Trade East. Ett platsbud, säger Tommy Karlstedt i stall Lähdekorpi.

3 Distrinus var inte bra i sina blodvärden och har varit struken efter senast. Han fick stå över en del så förberedelserna har inte varit perfekta. Han fick ett bra läge och kan öppna lite bättre än visat, men är inget spjut ut. Han har inte toppform och kommer nog inte att vara lika bra som senast, men jag tror på en bra prestation och vill ändå testa honom på V75 när han får vara med. Jag planerar inte att ändra något på mina hästar och Distrinus går barfota runt om igen, säger Joakim Lövgren.

4 Herr Martinique blev störd till galopp senast. Bra avslutning i vida spår gången innan. Tänkbar skräll.

5 Trade East har gått jättebra i alla sina starter för oss. Han känns oförändrat bra och var fin i tisdagsjobbet. Hästen är pålitlig och har ett bra läge. Jag är fullt nöjd med honom i dagsläget och har inget att klaga på. Jag hoppas och tror att han gör bra ifrån sig igen, säger Hans Adielsson.

6 Owen Meany var väldigt bra vid segern senast. Han är snabb ut och jag kommer att prova lite den första biten. Med maxklaff kan han vara ett platsbud. Han går utan framskor och körspö tror jag är en fördel för honom, säger Kristian Malmin.

7 Pinepower Rose blev dragen sist av en sjuk häst senast och var obrukad i mål efter en sen lucka. Utan strulet trodde både jag och kusken att han hade varit med i segerstriden. Hästen har tränat på som vanligt efteråt och formen är på topp. Det verkar inte vara några startraketer innanför och jag tror att han har fin chans att ta ledningen. Det går inte att backa härifrån och det blir körorder på att ladda från start. Det blir skor igen, jag vågar inte rycka dom eftersom det kostade 200 000 kronor förra gången vi gjorde det. Det är tufft emot men med klaff ska han åtminstone ha bra platschans, säger Diederik Meilink.

8 Expensive Royal står illa till mot väldigt bra hästar. Med tanke på det är en mindre peng mest realistiskt att tro på, Öystein Tjomsland.

- Paris Turf S.L. blev det lite för täta starter för senast och han var inte på topp. Nu känns han fin i träningen och jag tror att han kan prestera för fullt igen. Han är inte så startsnabb och läget passar bra. Det är första gången Ulf Ohlsson kör men hästen är lättkörd. Han kommer att tävla med skor igen men jag tror att han får gå med ett halvstängt norskt huvudlag denna gång, det har han bara gjort en gång tidigare, säger Björn Röcklinger.

10 Pine Pack har bra form och gör egentligen bra lopp hela tiden. Han möter bra hästar den här gången och får svårt att vinna, men jag tror att han har chans på en plats från ett skapligt spår. Vi planerar att låta honom gå barfota och körspö är i alla fall inget minus, säger Per Oleg Midtfjeld.

11 Express Amok hade vilat tre månader innan comebacken. Nu har han fått två lopp och vunnit båda, men ska vara ännu bättre nu. Spåret är okej för han är strået vassare bakifrån. Det blir barfota runt om igen och fast bomull som vanligt, det vågar vi inte ändra på. Däremot kan det eventuellt bli ett halvstängt norskt huvudlag för första gången, men bara om han är lugn och fin i värmningen. Han är väldigt bra för sin klass och ska räknas, säger Sten O Jansson.

12 Sultan November var inte som bäst efter uppehåll senast. Han hade tränat bra inför loppet men hade problem med halsen. Nu ska formen vara bra igen men härifrån får han slå ur underläge. Det blir troligen inga ändringar, barfota fram igen, säger Lars Thornberg i stall Kolgjini.

V75-2:

1 Mysterious utvecklas hela tiden. Han var mer än godkänd i derbykvalet på Jägersro där han hängde med bra in i mål. Hästen har kapacitet och med senaste loppet i kroppen ska han ha klart stigande form. Jag är väldigt nöjd med startspåret och tror att han kan ta ledningen från start. Han går med fyra aluminiumskor och öppet huvudlag, säger Espen Gundersen.

2 Hugo S.R. har fin form, men möter tufft motstånd. Trots ett fint spår är vi nöjda med en peng, säger Geir Vegard Gundersen.

3 Monday Morning går bra hela tiden och känns fin i jobben. Distansen är ingen nackdel, han har vunnit över långt tidigare. Han är ingen blixt ut men hyggligt startsnabb. Kommer vi till ledningen så vill jag köra där. Däremot vill jag inte hamna i dödens igen, då kör jag hellre på chans. Tidigare har han haft för dåliga hovar för att testa, men nu blir det eventuellt barfota runt om för första gången och det bestäms först efter värmningen. Jag tror på chans och tycker att han är en av tre fyra hästar som har chans, säger Mikael Å Linderoth.

4 Hardy Ribb är en jämn och hederlig häst i bra form. Han vann smått överlägset senast och gången innan var han nära att slå Yukon Boko. Det känns som att han kommer att göra ett bra lopp men det är svårbedömd hur långt det räcker, säger Hans Adielsson.

5 Yukon Boko var rejält förberedd inför comebacken senast med flera 1.14-jobb över 1600 meter, men ska ändå gå framåt ytterligare med loppet i kroppen. Han var fin när jag körde honom i fredagsjobbet och det är en riktigt bra häst som även klarar lång distans utan att vara gynnad av det. Han kan öppna bra och måste räknas med chans, säger Lars Thornberg i stall Kolgjini.

6 Wotan Corner var bra vid vinsten näst senast. Han mötte lite enklare motstånd än vanligt då och svarade för en normalinsats. Han har gått bra för mig över lång distans tidigare men det är ingen fördel och jag tycker att han är bäst på kort. Formen är fin och han går barfota fram igen, säger Joakim Lövgren.

7 Viduka Boko har gått mycket bra vid tre raka segrar. Går från alla positioner och även om motståndet är tuffare den här gången tillhör han segerbuden på nytt.

8 Star Crown vann från dödens senast men möter hårdare hästar nu och borde få svårt från ett dåligt utgångsläge.

9 Rano var fin vid seger på V75 senast. Han känns bra i jobben efteråt och har fin form. Tidigare var han osäker men numera känns han stabil. Läget passar bra, han är i rätt spår från början när han testar lång distans för första gången för oss. Jag tycker att han är lite svår att sätta in i loppet men vi får prova, säger Ulf Ohlsson.

10 Fredrika Kemp håller sin nyttiga form. Bakspår tror jag bara är en fördel enligt de rapporter jag har fått ska hon klara distansen. Blir det hårt tempo gynnas hon men mot väldigt hårt motstånd smyger vi med och tar vad vi får. Hon går utan skor runt om som vanligt, säger Hans Jörgen Eggen.

11 B.W.T.Warrior hade tränat väldigt bra inför V75-loppet senast men hade en halsinfektion då. Nu har vi siktat på detta eftersom han står bra inne i loppet och vässat honom i intervallerna. Han kommer väl förberedd och lång distans är en fördel. Det blir skor som vanligt och ett helstängt huvudlag igen, det var första gången senast. Vi känner oss aldrig slagna när han startar och han får inte räknas bort, säger Ulrika Wällstedt.

12 Mingla har problem med allergi och har därför inte startat under sommaren men har tränats lugnt hela tiden. Hon brukar normalt behöva ett lopp i kroppen för att hitta den rätt formen och var oväntat bra när hon vann på ett rejält sätt i comebacken senast. Från ett framspår hade jag varit optimist men nu dämpar läget förhoppningarna. Lång distans är en fördel och vi får hoppas på tempo. Det blir inga ändringar, hon går barfota runt om igen, säger Robert Nilsson.

V75-3:

1 Höstbo Fredrik var inte som bäst senast och blev behandlad i en bakkota. Nu är han frisk och fräsch men hade behövt ett lopp i kroppen och är inte i toppform. Han är inte så startsnabb och knappast någon spetsaspirant. Det är bra emot och blir inte så lätt. Han har hög segerprocent men nu siktar vi på pengar i första hand. Inga ändringar, han går med skor, säger Mats Andersson.

2 Skogli Vill körde jag ett träningsjobb med i helgen och han kändes bra. Han kommer att gå utan skor för första gången på tio år på lördag och det är ganska viktigt att få fram för då är han som en ny häst. Men nu när möter han ganska många bra hästar och jag är nöjd om han tjänar pengar. Jag hoppas att han träffar starten och är med där framme direkt. Det går inte att speeda med honom. Då är det bättre att han ligger i dödens där han har gjort många bra lopp. Vi plockar bort det norska huvudlaget eftersom han reagerar väldigt positivt på körspö, säger Fredrik Minge.

3 Korrell Stjerna är inte helt stabil och senast kastade hon sig i galopp utan anledning, men hon gör bra lopp när hon sköter sig. Hon är ganska snabb men mot såhär bra motstånd är en pengaplacering målet. Hon går som vanligt med fyra järnskor och jag tror att körspö kan ge en positiv effekt, säger Johan H Undem.

4 Jilly gjorde en svag insats på Solvalla senast men hon hade rest till Stockholm samma dag och det satte ner henne. Hon är kvick ut och ska köras barfota, men hon är beroende av att gå i ryggar så fort distansen är längre än 1 640 meter. Jag tror att hon går en tid mellan 1.24,5 och 1.25, 0 och hoppas på en bra peng, säger Lars Anvar Kolle.

5 Gann Pål har jag haft det här loppet i sikte med en längre tid. Hästen har fått de förberedelser som krävs och med två lopp i kroppen ska formen sitta där. Hur spår fem i volten fungerar i Sverige är lite okänt för mig men Gann Pål är normalt stabil och snabb. Meningen är att köra honom barfota för första gången på länge, det tror jag är positivt. Jag ska inte vara för stor i käften, man måste ha tur för att lyckas, men hjärtat säger mer än jag vågar säga till er. Jag ser i alla fall fram emot att göra resan från Kristiansan längst ner i södra Norge, säger Arild Berås.

6 Vildvitter var riktigt bra och vann med tussarna kvar senast. Nu känns han ännu starkare i jobben och jag tror att formen är ännu bättre den här gången. Han är snabb ut och bör spetsa, men jag tror att han är lite bättre bakifrån även om han vunnit i spets tidigare. Ska vi släppa ska det ändå vara till en bra rygg, annars får han gå i ledningen. Det blir inga ändringar, han går barfota runt om igen, och bör klara övernattningen. Som han var senast och känns efteråt måste jag tro på chans, säger Robert Skoglund.

7 Haaga Prinsen var bra på Solvalla senast. Han var fräsch och fin i måndagsjobbet och har full form. Spåret är bra och han kan öppna bra i voltstart, men fungerar bäst med rygglopp. Det blir inga ändringar, han går med skor som vanligt. Det är tufft emot och blir svårt att vinna, men han är inte chanslös och felfri bör han tjäna fina pengar, säger Per Ludvig Nilsen.

8 Amor Even håller fortsatt fin form och på lördag möter han lite lättare motstånd än han har gjort på slutet. Han har stött på eliten två gånger i rad och gjort det bra. Han har öppnat bra, tagit hand om ledningen men åkt dit mot Mortvedt Jerkeld och senast Moe Brage. På Bjerke blev det galopp när Cato Antonsen körde till för fullt på upploppet. Amor Even är inte så lätt att vinna med. Vi gör inga utrustningsändringar. Han går med fyra aluminiumskor och norskt huvudlag, säger Gunnar Gjerstad.

9 Spangmigutten var inte bra senast och är behandlad både i en hovled och i en bakkota. Han har gått ett banjobb över lång distans där han avslutade med ett 1.26-varv men han behöver lopp i kroppen. Läget är bra, han sitter i andraspår direkt och normalt skulle han duga bra, men nu smyger vi med och kör för en slant. Inga ändringar, han går alltid med skor, säger Susanne Österberg.

10 Pajahn tycker jag gjorde ett topplopp senast trots att det inte blev seger. Jag upplever honom mycket stabilare än tidigare. Han är bra att resa med. Att han får köras med körspö tror jag inte har något större betydelse. Det är väl Amor Even som är hästen att slå, säger Per Gottling.

11 Rabb Odin var det längesen jag körde. Det blir svårt att ta in tillägg på de här hästarna. Jag siktar på ett rygglopp och körspö är en fördel. Han kanske kan vara platsaktuell, säger Geir Vegard Gundersen.

12 Lundfax bekräftade sin fina form senast. Att han nu får gå med körspö är absolut en fördel. Startspåret är trång och det är viss galopprisk. Han är fin att resa med och felfri tror jag att han är med bland de tre främsta, säger jan Per Brenden.

13 Perle Ole har haft lite otur på slutet. Näst senast hade han tjänat fina pengar utan galopp i V75 och senast blev han påkörd. Formen är fin men nu ser det tufft ut, de på start går ju lika snabbt. Han får smyga med invändigt och klarar han en peng är vi nöjda. Det blir barfota fram och ett norskt huvudlag igen, säger Ulf Sörebrand.

14 Stamping häxade det lite för senast och han hade gått en bit under 1.24 utan galoppen på upploppet. Han har haft bra form länge och har sett fin ut i jobb efter senast. Om han är avslappnad kan han öppna snabbt och jag hoppas att vi kan utnyttja läget. Jag har lite dålig koll på norrmännen men vi står ju 20 meter bättre till på Vildvitter. Om det inte strular bör han vara med och göra upp om det, säger Bo Landgren.

15 Björkespik kom igen strålande efter galopp i ett V75-lopp i lördags. Formen är som den ska men han står hårt inne i loppet propositionsmässigt. Det ska bli spännande att se hur han svara på körspö. Med lite flyt på vägen kan han ta en plats, säger Öystein Tjomsland.

V75-4:

1 Nokentrot var blek i ett V75-lopp i lördags och kommer att kollas upp av veterinär under veckan. Han är ganska snabb ut men jag hoppas kunna ge honom ett snällt lopp och kommer inte att köra för ledningen. Han måste nog gå 1.15,0-1.15,5 för att hänga med här och det hoppas jag att han gör. Han kanske kan klara att ta en plats men jag har inga segerförhoppningar. Vi provar nog att rycka alla fyra skorna den här gången. Det har vi gjort tidigare men då var hästen sjuk så vi fick inget svar på om det gav någon effekt. Jag tror att körspö kan vara en fördel för honom, säger Glenn K Stenberg.

2 Lalita Sas står fint till och är en häst under utveckling. Jag tror att hon kan 1.15,0-1.15,5 på distansen. Hon borde kunna vara med och slåss om platserna och ska ses som en outsider i loppet. Det är möjligt att vi rycker framskorna, kanske alla fyra, och körspö tror jag är en fördel, säger Kristian Malmin.

3 Viktor Hage känns pigg och fin i jobben. Det är kanske lite långt mellan starterna men vi har siktat på detta. Spåret är bra och jag laddar från start, men han är ojämnt startsnabb och tar knappast ledningen. Han var duktig vid vinsterna men de var i enklare gäng och mot dessa behöver han lite hjälp på vägen. Inga ändringar, han går med skor. En bra dag kan han vara med där framme, men jag blir förvånad om han vinner och är jättenöjd om han klarar pengar, säger Lasse Mickelsson.

4 Derby Winner har varit mycket skadad men nu har han kommit igång sent om sider. Han är stor och lite klumpig, men stark och har inte tagit ut sig någon gång ännu. Han känns fin i lugna jobb efter senast och det blir barfota runt om igen bara underlaget tillåter. Han har gått helpluggad hittills och det finns växlar kvar. Det blir första långresan och vi åker nog tidigt på morgonen, men han jagar aldrig upp sig. Det ska bli skoj att prova på V75, det ser väl inte omöjligt ut, säger Ann-Christin Johansson.

5 Pablo Santana gick bra vid V75-segern senast på en krävande bana och han borde kunna neråt 1.16 på en fin bana. Körspö tror jag kommer inverka positivt och troligen provar vi honom utan framskor, säger Kjell Vidar Braaten.

6 Loppihan Bronzit avslutade bra från fjärde par utvändigt senast. Struken innan det och borde ha gått framåt med loppet. Får sannolikt svårt ändå.

7 Joystick Ribb har varit struken för en trampskada och innan det hade han problem med halsen när han startade på V75. Förberedelserna har väl inte varit de bästa och han är inte på topp, men han är så bra i grunden att han ska räknas ändå. Motståndet var väl inte det värsta och han kommer att gå barfota bak denna gång. Vi har problem med halsarna i stallet, men är han bara frisk så ska han kunna vara med där framme, säger Erik Berglöf.

8 Jerns Stravinsky var väldigt bra senast och vi var jättenöjda med honom. Han känns fin i jobben efteråt men fick ett ruttet läge. Han kan ha lite problem i kurvorna och det är galopprisk om han kommer utanför doseringen. Vi måste ändå chansa framåt och han gynnas av bilstart. Han fungerade så bra med skor runt om senast att vi fortsätter så, men han tyngs ner lite med tåvikter fram. Han är mer stark än snabb och gynnas av högt tempo. Hittills har han aldrig släppt någon förbi sig och bara han kommer till är han minst en outsider, säger Erik Edvardsson.

9 Capaci har gjort det bra och vunnit enkelt på slutet, men det har varit i enklare sällskap. Formen är fin och jag räknar med att han ska kunna rekordsänka, men det behöver han göra mot tuffare motstånd. Han är en jäkel på att springa och har tagit nästan alla segrar från spets, men jag tror han går lika bra bakifrån. Det blir inga ändringar, han går med skor, men nu får jag nog vara nöjd om han är med bland de tre, säger Lars Erixon.

10 George Kemp var urtapper från dödens senast efter att ha gått i tredjespår runt första sväng. Jag tror också att han kommer att vara klart förbättrad med den genomköraren. Bakspår behöver inte vara så dåligt eftersom han har en tung avslutning. Han bör kunna en låg 1.15-tid på distansen, kanske till och med ett snäpp under. Han ska streckas, säger Andre Henning Stensen.

11 Franchesca har tränat på bra och håller sin fina form. Jag tror att hon sänker rekordet igen men det lär hon också behöva. Hon är väldigt tuff och oöm, men det hade varit lite roligare från ett bra spår. Det blir barfota runt om och ett norskt huvudlag igen, men nu provar vi med rycktussar för första gången. Från ett bra spår måste hon haft bra chans att vara bland de tre, nu krävs det lite tur för att göra det, säger Bengt-Erik Olsson.

12 Patrona känns bra i träningen men har fått ett utsatt läge, vi får köra på chans och hoppas att det löser sig. Hon var behandlad i en kota inför senast och ska gå framåt med loppet i kroppen. Inga ändringar, det blir barfota runt om igen, Normalt duger hon bra i klassen och från ett fint läge hade jag trott på chans, säger Magnus Jakobsson.

V75-5:

1 Victoria Bob har gjort fyra starter för oss och varit bra, förutom under Åbergs-kvällen när hon blev alldeles för hetsig. Hon skulle inte vara på topp senast och presterade efter hur hon hade tränats. Hon bör gå framåt med loppet, känns fin i jobben och ska vara bättre nu. Om hon är lugn kan hon öppna raskt och det blir inga ändringar, hon går barfota bak igen. Jag hoppas att hon gör ett bra lopp men är lite orolig hur hon ska ta långresan, säger Ola Karlsson.

2 Wishful Boko är rätt bra och fick bara stryk på målfoto av en riktigt bra häst senast under mindre bra förhållanden. Blir det bra väder räknar jag med att hon ska kunna gå en 1.14-tid och det borde räcka långt. Andraspåret är inte optimalt men står hon bara rätt kan hon öppna snabbt och jag laddar för ledningen. Kommer vi till spets så kör jag där och det blir barfota runt om igen. Vi har siktat på det här loppet, det är ju inte så ofta hon får vara med, och jag har lite segerförhoppningar, säger Olle Alsén.

3 Adina Håleryd var inte som bäst näst senast och blev behandlad efteråt. Senast värmde hon vasst men travade lite knackigt, hon fick en liten tryckskada och blev öm av bandagen. Det var bra att vinna ändå men hon ska vara ännu bättre nu. Hon är snabb ut och kommer hon till spets så körs hon där så länge det går. Hon känns mycket bra i backjobben hemma och det blir inga ändringar, hon går med skor igen. Det här ser väldigt intressant ut, säger Christian Gustafsson.

4 Crazy Love A.F. tycker jag går bra varje gång. Nu har hon inte startat på ett tag eftersom hon står väldigt bra inne i detta lopp, men hon har tränat bra och var fin i ett 1.19-jobb på banan förra veckan så där är jag säker på att formen är bra. Hon är inte så van vid voltstart men är inte alls dum och bör klara fjärdespåret. Jag tycker att jag har två likvärdiga chanser och båda kan vara med i striden om de är friska, säger Erik Berglöf.

5 In Bloom Face avslutade vasst på V75 näst senast. Tidigt slagen från dödens senast. Knappast vinnaren här.

6 Curly satt fast senast. Hon är bra men möter för tufft motstånd den här gången. Hon är ganska bra från start och jag laddar de första meterna. Hon går barfota runt om och har gynnas nog av att köras med körspö, säger Geir Vegard Gundersen.

7 Winner´s Rose går bra varje gång numera. Senast var det lite opassande distans och jag tycker att hon gjorde det bra ändå. Nu passar uppgiften bättre när hon bara möter ston över medeldistans. Läget är bra och hon kan öppna fint. Hon spetsar inte direkt men kanske efter ett tag. Det blir barfota bak igen. Mina andra två övernattade förra gången på Färjestad och det fungerade ju bra. För Winner's Rose är det första gången men hon är klok och jag gillar henne. Distrinus borde egentligen ha haft ett lopp i kroppen och för Wotan Corner är distansen egentligen lite väl lång, så det kanske är Winner's Rose som har den bästa uppgiften i alla fall, säger Joakim Lövgren.

8 Linett går bra i varje start. Hon var fin på rakbanan i måndags och håller sin fina form. Hon är rask ut och har ett bra smygläge, innerspår det första varvet låter som en bra taktik. Hon står lite tufft inne på pengarna men ska räknas med platschans. Inga ändringar, barfota runt om och ett norskt huvudlag, säger Hans R Strömberg.

9 I´m a Billion Face fick ett tufft lopp och det strulade lite i slutsvängen senast, men hon har tagit loppen i Derbystoet bra och är fortsatt i bra ordning. Hon är inte helt stabil i voltstart men borde klara spåret. Troligen blir det barfota fram som senast men balansen är inte så viktig för hennes del. Hon har mycket bra fart och bör räknas, säger Lars Thornberg i stall Kolgjini.

10 Graziella avslutade bra som trea senast och håller fin form. Hon behöver ha det lite serverat men får hon ryggar att gå i är hästen riktigt kvick den sista biten. Hon är inte snabb från början och det vill att det klaffar med tempo och positioner i loppet. Jag tror att hon gör en bra insats och hon är inte borta, säger Tommy Karlstedt.

11 Lemond spurtade mycket bra ute i spåren senast på Solvalla. Hon har varit riktigt bra i sina fyra senaste starter och har toppform. Nu har hon ett lite knepigt läge med spår fyra i voltstart. Hon har bara startat bakom bil på slutet och det är en liten galopprisk, även om jag tror att hon går iväg. Felfritt ska hon räknas tidigt, säger Tommy Karlstedt.

12 Glittra C.D. avslutade skapligt från fjärde par utvändigt senast. Har inte vunnit på nio starter i år och får svårt att blanda sig i striden igen.

13 Mulliga Ullis gör helt okej insatser utan att vara så jättemärkvärdig. Hästen tränar helt okej men jag tror inte att hon räcker till härifrån. Vi ligger lågt och är nöjda med pengar, säger Tommy Karlstedt.

14 Luisiana Tab floppade senast. Hon tappade aktionen och var inte trött till slut, men hade bråkat i transporten och hade ont i en bakkota efteråt. Nu känns hon mycket fin i träningen och trots att hon inte är så van så är hon snabb ut med voltstart. Vi siktar på att köra barfota runt om och med ett öppet huvudlag igen. Trots att det är tufft emot så har jag lite förhoppningar, säger Mats Karlsson.

15 Prima Stella satt fast senast på Åby med mycket krafter kvar. Stefan Söderkvist chansade invändigt och med lucka till slut hade hon troligtvis vunnit loppet. Jag tror säkert att hon gör en bra insats även här, men hon står tufft till med 40 meters tillägg. Det är svårt att säga hur långt det räcker, men normalt sett tror jag att Graziella och Lemond är våra bästa chanser i loppet, säger Tommy Karlstedt.

V75-6:

1 Lovely Conch har en bra uppgift över sin bästa distans. Jag har aldrig laddat för fullt med henne men denna gång vill jag köra i tät. Hon har aldrig varit i så bra form och nu ska dom andra få åka. Jag är nästan säker på att hon kommer att rekordsänka och blir det bra väder ska hon kunna gå en 1.10-tid. Det blir inga ändringar, hon går barfota runt om, och jag har stora förhoppningar, säger Öystein Larsen.

2 Ryan Trot har verkligen varit bra sedan han kom tillbaka. Det har inte funnits några passande lopp på slutet, så han har fått träna på i stället. Han har känts fin i jobben och ska hålla den fina formen. Läget är bra och han är mycket startsnabb. Han går bra i ledningen när han får lunka på i sitt eget tempo och det blir barfota bak och ett helstängt huvudlag igen. Det är tuffare emot nu men jag måste tro på chans och blir inte förvånad om han vinner, säger Åke Lindblom.

3 Caesar Sånna satt fast med en del sparat senast på nytt rekord. Har fått tre lopp i kroppen efter ett halvårs tävlingsuppehåll och har formen på uppåtgående.

4 Joel Cortina gör det bra varje gång och går på alla distanser. Kort distans är ingen nackdel och han kan öppna snabbt. Han har sett fin ut i jobben och ska nog kunna vara med långt framme. Han går säkert barfota fram som senast, säger Lars Thornberg i stall Kolgjini.

5 Cash Winning Vita höll bra som trea bakom Skully Gully och Device senast. Måste ses med bra chans här.

6 Ramona's Express har bra form och han gynnas om det blir jämnt hårt tempo. Vi ska prova honom med ringskor fram. Han är väldigt fin att resa med och bör kunna gå en 1.11-tid, säger Finn Arne Bakkeberg.

7 Quip du Beauvoisin tappade från tredje par utvändigt senast. Jumbo i Jubileumspokalen gången innan. Får sannolikt svårt på nytt.

8 Gentle Tilly har galopperat mycket i år och det har gett mig huvudbry. Han galopperar utan att vi vet varför. Kapacitet finns och hästen mår bra. Han kan springa fort över upploppet om det klaffar på vägen men från spår åtta blir det svårt, säger Espen Gundersen.

9 Pappniak Laday gjorde ett helt okej lopp på Solvalla senast. Det är benhårt motstånd igen men hästen har form och ska kunna tjäna en bra peng. Han kanske till och med kan vara med och slåss om tredjeplatsen om allt stämmer. Inga utrustningsändringar, säger Erik Killingmo.

10 Atomic Hall har löpt jämnt och bra utan att glänsa. Han har varit lite trög, det finns mer i honom och vi hoppas att det lossnar snart. Det blir troligen inga ändringar, han går nog barfota igen, säger Lars Thornberg i stall Kolgjini.

11 Vitesse är tillbaka efter ett kort tävlingsuppehåll och fick också ett dåligt startspår. Dessutom verkar motståndet mycket hårt. Jag får ligga lågt och hoppas å en slant, säger Lars Anvar Kolle.

12 Beijing Man tog den långa resan senast bra och känns fin i jobben efteråt. Formen är på topp och han är mest effektiv över kort distans. Från det här läget kan han inte utnyttja sin startsnabbhet och dessutom är han bäst när han är med där framme direkt. Det blir barfota fram som vanligt men nu får vi ligga lite lågt, säger Dan Widegren.

V75-7:

1 Quantum Winner har klarat 2600 meter bra och det finns inget som talar för att han inte klarar även tre kilometer. Han är ganska snabb från start, även med mig i sulkyn, men jag kan tänka mig att släppa till en bra häst, till exempel Quantum Twister. Winner går barfota bak som vanligt och i första hand så siktar vi på bra pengar, säger Jan Hellstedt.

2 Mountain Dew femma bakom kulltoppar senast. Målfotoslagen gången innan. Inte helt otänkbar.

3 Quantum Twister blev ömfotad och därför gick han med skor runt om senast. Det föll ju bra ut och han får gå så igen. Han är den starkare av mina två och har gått bra på distansen tidigare. Han är väl ingen stjärna men var väl bortglöm senast. Jag tror att hästarna på tillägg kan få det svårt och ser gärna Twister i ledningen, men är nöjd om han slutar trea eller fyra, säger Jan Hellstedt.

4 Hobo Crown håller väldigt fin form för dagen och jag tror att han gynnas av distansen då han brukar gå hela vägen in i mål. Han är normalt startsnabb men från det här spåret får han nog tas lite lugnt från start. Det är så pass bra motstånd att en pengaplacering normat sett är målet, men med maxklaff kanske han kan vara med och slåss om tredjeplatsen. Hästen är väldigt fin att resa med och att han ska gå med körspö för första gången tror jag kan slå väl ut. Han går utan framskor och med aluminiumskor bak, berättar Morten Lura.

5 Roadshow har full form och jag är nöjd med framspåret, han kan vara svår bakom hästar. Han är stabil från start men sedan är han svårare och kan egentligen galoppera när som helst. Han är rätt snabb ut och bör få en vettig position, helst ledningen men han fungerar även i dödens. Distansen är en fördel och han fungerar bäst med ett jämnt och hårt tempo. Han är lite knepig att köra, det är första gången för Ulf Ohlsson och det är bra att han har kört kallblod. Hästen ska köras offensivt och om han fungerar så har han bäst chans av mina tre. Han går alltid med skor, säger Björn Röcklinger.

6 Titan Silk gjorde debut för oss i Kalmar i fredags och gick ett mycket bra lopp då. Han hade spår tolv och kördes fram i "dödens" och fullföljde bra. Hästen hade inte startat på tre månader och har säkert nytta av den genomköraren. Jag har siktat på det här loppet och den långa distansen passar bra eftersom han är stark. Hästen känns fin och gör säkert ett bra lopp igen, säger Hans Adielsson.

7 Rhapsodie Melody är medelsnabb iväg så jag är rädd för att hon inte kan utnyttja springspåret. Annars är formen bra. Hon har levererat fina insatser mot hårdare motstånd än det hon möter på lördag. Bland annat kämpade hon bra mot Tinita Love på Bjerke nyligen. Vad jag känner till ska det inte göras några ändringar i balans eller utrustning, säger Gunnar Austevoll.

8 Muffin D.K. gjorde ett bra lopp senast även om det inte blev seger. Distansen borde passa bra och körspö ska vara en fördel. Han kan ta en plats om allt stämmer på vägen, säger Öystein Tjomsland.

9 Lukas E. blev opererad i ett framknä under sommaren och har fått tre lopp i kroppen efter det. Jag tycker att han var riktigt bra senast och nu är formen fin igen. Han fungerar bra på lång distans och går alltid med skor, säger Björn Röcklinger.

10 Alsaghir Pasha avslutade bra i spåren från tredje par utvändigt senast. Provar distansen för första gången. Inte borta med rätt resa.

11 Fisher King har haft lite otur vid galopperna på sistone, men senast visade han att han alltid är svårslagen felfri. Han ska vara lika bra i ordning denna gång och den långa distansen är perfekt. Troligen kommer han att gå barfota fram igen och jag tycker att han har bäst chans av våra sex hästar, säger Lars Thornberg i stall Kolgjini.

12 Totti T.Dream har aldrig startat över lång distans. Håller fin form och kan ta fjärde raka segern.

13 Dontfencemein står fint inne i loppet och därför har vi inte startat på ett tag utan i stället siktat på detta. Han tränar bra och den långa distansen är en klar fördel. Han tål att göra en hel del själv och går alltid starkt till slut. Han har varit ute i tuffa lopp i bronsdivisionen länge och nu känns det som att han kliver ner i klass. Senast gick han med skor men nu blir det barfota runt om och jag har segerförhoppningar, säger Roger Pettersson.

14 Lost Without You var lite sämre senast och behandlades efteråt. Han har känts fin i ett 1.20-jobb och jag tror att formen sitter där. Den långa distansen är en fördel men motståndet är svårbedömt. Helst vill vi följa med i draget och speeda till slut. Det blir bara barfota fram denna gång och med klaff är han tillräckligt bra för att vara med i striden, seger Göran Lång.

15 Kabir avslutade mycket bra till andraplatsen på V75 senast. Han har stigande form och bör passa bra på distansen. Han går barfota runt om som vanligt. Jag förväntar mig att han ska göra en bra insats igen, säger Per Gottling.

Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM