Stjärnstoet satte killarna på plats

TRAV

Timo Nurmos hade en mycket fin kväll i Tammerfors.

Hans stjärnsto, Target Hoss, satte killarna på plats.

– Jag ser fram emot finalen, sa kusken Jorma Kontio efter loppet.

Foto: ALN

Det andra försöket till finalen av Europaderbyt vanns av Timo Nurmos-tränade Target Hoss. I lördags vann fyraårsstoet det finska Stochampionatet i Willmanstrand. Men att starta så tätt bekom inte den tidigare Kriterie- och Derbyvinnaren ett dugg.

Target Hoss vann det första uttagningsloppet i imponerade stil. Hon var snabb ut bakom bilen och tog ledningen in i första kurvan. Efter en lugn öppning fick hon elak press av en hetsig Reven d'Amour på utsidan. Fredrik B Larsson kunde knappt hålla sin häst som tryckte hårt på Target Hoss. Men trots den tryckaren stegade Target Hoss undan i säker stil över upploppet. Avslutningen var i 1.12-tempo och segertiden blev 1.14,3 över distansen 2100 meter med bilstart.

– Target Hoss kändes fortsatt fin och hon vann på ett bra sätt. Vi utsattes för tufft tryck mitt i loppet men hon svarade fint när jag bad om det lilla extra in på upploppet. Hon startade ju så sent som i lördags och att hon nu får tio dagars vila inför finalen gör henne säkert bara gott. Jag ser fram emot finalen, kommenterade Jorma Kontio segern på sin gamla hemmabana i Tammerfors.

Med till final gick även tvåan Yarah Boko och trean Insect Face. Det gjorde även Reven d'Amour som med tiden 1.14,7 blev den snabbaste fyran i de två försöken. Däremot blev det galopp för Stig H Johanssons Knockout Rose på sista bortre långsidan.

Michael Carlsson/Kanal75