Maharajah bollade med motståndarna

Foto: Olavi Ilmonen/Kanal75
Maharajah vann enkelt i Finland.
TRAV

Han är landets stora travkung.

Under tisdagskvällen lekte Maharajah hem segern i kvalet till Europaderbyt.

– Segern blev ganska enkel, sa kusken Örjan Kihlström efter loppet

Maharajah vann för några veckor sedan Derbyt på Jägersro.

Den gången chockade Stefan Hultmans stjärna en hel travvärld då han krossade det svenska rekordet och vann överlägset. I det slagna fältet den gången fanns Yield Boko som vek ner sig från ledningen.

Under tisdagskvällen gjorde Maharajah sin första start efter Derbyvinsten – och det slutade med seger.

Enkel seger

Maharajah startade i ett av försöken till Europaderbyt i Tammerfors. Örjan Kihlström tog en lugn start med sin häst men efter 500 meter körde Kihlström till ledningen. Väl i ledningen var segern aldrig hotad och Maharajah joggade undan till en enkel seger. Förstapriset i loppet var 15 000 euro och segertiden blev 1.14,7 över 2 100 meter.

– Han är inte speciellt startsnabb så jag tog det lugnt från början. Han fick sedan lunka på i sin egna takt och han kändes fin. Det blev ganska enkelt i dag och allt verkar bra med hästen, sa Kihlström efter loppet.

Tvåa – efter enorm upphämtning

Tvåa slutade Yield Boko och Björn Goop som stod för en enorm upphämtning efter startgalopp. Trea kom Dundee med Antti Teivanen. Dessa tre kvalade in till finalen som går i Tammerfors lördagen den tredje oktober. Förstapriset i finalen är 230 000 euro.

Sedan tidigare är även följande hästar finalklara efter uttagningarna på Vincennes i Paris. Dessa är Roc Meslois, Royal Crown, Rieussec, Redlight Jet och Royal Lover.