”Red Hot Dynamite lufsar hem försöket”

Frank Andersson tror på enkel seger för stjärnan

Frank Andersson med Red Hot Dynamite.
TRAV

Dags för Kriteriekval på Solvalla för Red Hot Dynamite.

Då sticker delägaren Frank Andersson som vanligt ut hakan.

– Han kommer att lufsa hem försöket precis som han vill, säger brottarlegenden.

På onsdag körs det högklassiga uttagningar till Kriteriet och Oaks på Solvalla. Det kan mycket väl bli fjärde raka Kriteriesegern för Nurmos då han tränar kullettan Red Hot Dynamite. Hästen har tagit åtta segrar på tio starter och sprungit in två miljoner kronor.

Och hästens delägare Frank Andersson, den flerfaldige världsmästaren i brottning, är kaxig i sina uttalanden.

– Red Hot Dynamite kommer att lufsa hem försöket precis som han vill. Inte ens i finalen lär det vara någon som försöker svara honom. Jorma kommer att köra till ledningen och sedan dra stenhårt sista varvet. Det gäller bara så att han inte blir överrumplad på speed, säger Frank Andersson.

– Den som försöker svara Red Hot Dynamite kommer inte till mål. Han blir krossad. Enligt de rapporter vi har fått känns hästen bättre än någonsin. Han är tydligen som ett monster ute på Fituna.

– Just nu känns det bra men som vanligt kommer det att vara jäkligt nervöst när loppet går. Jag kommer själv att vara på plats på Solvalla och Kriteriet har hela tiden varit det stora målet i år. Det finns ingen annan treåring som är så gynnad av lång distans som vår häst är. Han har visat att han är bäst i kullen, fortsätter Frank Andersson.

Langeweg får beställa färdtjänst

Brottarlegendaren ser även fram emot att få möta Hugo Langewegs treåringskanon Zola Boko senare i höst.

– Efter Kriteriet lär det bli semifinaler och finaler i Breeders Crown. Därefter siktar vi på Orsi Mangelli i Milano. Jag hoppas att Zola Boko startar där. I så fall är det nog bäst att Langeweg beställer färdtjänst för sin häst, säger Frank Andersson och skrattar.

Michael Carlsson/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM