Red Hot Dynamite – favorit till 1,6 milj

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
TRAV

Frank Anderssons stjärnhäst Red Hot Dynamite fortsätter att krossa sina motståndare

Nu är han favorit till segern i Kriteriet – med 1,6 miljoner kronor till vinnaren.

– Det är otroligt nervöst, sa brottarlegendaren efter loppet.

Red Hot Dynamite startade som storfavorit på Solvalla under onsdagen. De flesta trodde att stjärnhästen skulle få en enkel väg till segern men så blev inte fallet. Jorma Kontio, som körde Red Hot Dynamite, fick lägga mycket kraft för att komma till ledningen. Efter ett varv hittade Kontio till ledningen och sedan blev segern enkel – även om Leif Witasp och Castor Race närmade sig över upploppet. I och med segern är Red Hot Dynamite klar för Kriteriefinalen som går på Solvalla den fjärde oktober. Förstapriset i Kriteriet är 1,6 miljoner kronor.

– Han var jättebra idag och visade fin styrka. De flesta hästar hade inte kommit i mål efter det tuffa lopp han fick. Jag är mycket nöjd, sa kusken Jorma Kontio i vinnarcirkeln efter loppet.

Ägaren till hästen, Frank Andersson, stod på stallbacken och såg sin stjärna vinna. Efter loppet var Andersson mycket glad och lättad.

– Jag var nervös under loppet men det gick bra och det var skönt, sa Frank Andersson.

Trippel för Kihlström

Örjan Kihlström hade en mycket fin kväll på Solvalla. Av de sex försöken till Kriteriet vann Kihlström tre. I V64-2 vann Kihlström med Stefan Melanders Oracle. Kihlström körde direkt till ledningen och sedan blev segern överlägsen. Oracle såg mycket fin ut och han får ses som förste utmanare till Red Hot Dynamite i finalen.

– En komplett häst som kändes stark hela vägen, berömde Örjan Kihlström efter segern.

FAKTA

Dagens…

Topp: Red Hot Dynamite (V64-1) fortsätter att övertyga och vann denna gång trots ett stentufft lopp. Frank Anderssons stjärna är jättefavorit till segern i Kriteriet och känslan är att han blir mycket svårslagen i finalen.

Flopp: Global Lawbreaker (V64-3) hittade tidigt till ledningen och fick bestämma tempot. Trots det kunde Roger Malmqvists häst inte freda sig över upploppet.