Noras Bean på miljonjakt

TRAV

Noras Bean jagar 1,2 miljoner kronor i Italien på söndag.

Det handlar om fyraåringsloppet Gran Premio Continentale som körs i Bologna.

– Det är ett stort äventyr både för mig, hästen och ägarna, säger tränaren Ulf Stenströmer.

Foto: Kanal 75

Noras Bean är en av landets bästa fyraåringar och han var bland annat tvåa i Kungapokalen. I senaste starten var han tvåa efter Nu Pagadi och gjorde ett topplopp. Han har tagit åtta segrar och sju andraplatser på 20 starter och hittills sprungit in 1,5 miljoner kronor. På söndag kan hästen nästan dubbla den prissumman om han vinner. Det handlar om ett större fyraåringslopp på 800 meters-banan i Bologna.

– Eftersom hästen inte var anmäld till Derbyt siktade vi på det här loppet istället. Han har en fin teknik och borde passa bra på en 800 meters-bana, säger Ulf Stenströmer till Trav365.

– Hästen är i kanonform och stod emot Nu Pagadi till 75 meter kvar senast. Detta trots att han fått öppna hårt via tredjespår runt första kurvan. Jag var strålande nöjd med honom då och han har även känts fin i jobben efteråt.

– Han kom fram till Bologna vid fyratiden på fredag eftermiddag. Skötaren rapporterar att allt har gått bra så här långt. Hon har även varit ute och ridit honom lite och skrittat hästen vid ett par tillfällen. Bland annat under torsdagen i München. Det är viktigt att han får sträcka på benen vid en sådan här lång transport. Han äter och dricker som han ska göra och är lugn och fin. Han reser med ett enormt självförtroende.

Gran Premio Continentale innehåller nio hästar och Noras Bean har spår åtta. Det är bara sex hästar i det första ledet på 800 meters-banan och det innebär att Noras Bean har spår två i andra ledet.

– De italienska experterna säger att det är ett bra läge. Lutfi Kolgjini sa också till mig att Stefan Söderkvist inte skulle vara rädd för att köra fram i "dödens". Italienarna är tydligen kända för att pulla upp loppen riktigt ordentligt.

– Det ska bli jäkligt spännande och det är ett stort äventyr både för mig, hästen och ägarna. Jag hoppas och tror att vi kan få med oss en bra bit av priskakan, säger Ulf Stenströmer.

Michael Carlsson/Minimedia