”Norrmännen tog hem spelet”

TRAV

Vi vann såklart.

Som vanligt.

Sverige slog Norge med 5–2 i trav. Gäsp.

Men det var norrmännen som tog hem spelet.

Surt nog.

Deras skrällvinnare i sista bommade vi.

För fjärde gången i ordningen arrangerades Unionstravet på Färjestad. Sedan premiären 2005 har de svenska hästarna gett de norska halvlusarna (närå) duktigt med stryk. Lördagen var inget undantag. Våra hästar och kuskar tog hem fem av de sju V75-loppen.

Inget konstigt med det, vi är helt enkelt snäppet bättre. Måste ändå säga att det känns bra att ett par norska hästar vann och att våra rika grannar fick hämta ut lite på toton. Nu har vi snart snarat dem, he he.

Han ser ut som en gummiboll

Erik Adielsson inledde med att sätta dit storfavoriten Trade East. Undrar om Adielsson vunnit med så mycket krafter kvar på V75 tidigare i år? Trade East small till spets, bestämde och åkte undan utan minsta ansträngning. Fin häst, ser ut som en gummiboll och fortsätter säkert att vinna ett tag till. Pappa Hans är ingen jättebluff som tränare …

Norska vrålet Mysterious vann V75-2. Från rygg på ledaren slog han sig fram till säker seger.

Om han var särskilt bra vet jag inte men alla som tar rygg på Kolgjini får chansen.

Kallblodsloppet borde ha gått till Norge. Det är ju tradition. Vet inte om de skickade B-laget men de sågs aldrig med chans i ett lopp som Stamping spurtvann från kön. Stamping ser inget vidare ut före loppen men tar sig samman när det smäller.

Franchesca imponerade i V75-4, lägsta klassen. Bengt-Erik Olsson från Romme körde som om han satt bakom en mordvinnare. Fram i dödens direkt trots bakspår, svarade allt i omgångar och höll undan säkert.

Stoet gick med rycktussar för första gången men jag tror nog att hon vunnit ändå. Det här är ingen dum häst, räkna med fler framgångar.

Stoloppet tog Sverige också hem. Winner’s Rose och Joakim Lövgren parkerade utvändigt ledaren 900 meter från mål och knäckte enkelt ledande floppen Victoria Bob in på upploppet. Sen höll hon undan för allt och var klart bra.

Cash bjöd på överljudsbang

Dagens behållning var Cash Winning ­Vita. Hästen var helt enkelt grym när han sopade banan med motståndet i V75-6. Åke Svanstedt körde en patentare: full gas knappa 800 kvar, överljudsbang 600 från mål, spets 500 kvar och vinst med halva upploppet. Segertiden 1.10,7/1?640 auto säger en del och jag påstår att han vinner gulddivisionen innan året är slut.

Om packet bakom gjorde något? Vet inte, blev varvade kanske?

I V75-7 vann norske Karib. När Lutfi Kolgjini dömde ut banan efter dubbla galopper med favoriten Fisher King och Erik Adielsson körde kallt i spets med skriket Titan Silk passade Tom-Erik Sohlberg på. Han svepte allt med Karib och vann lätt. Därmed tog de norska spelarna hem spelet. De stod för 19 procent av insatserna men hämtade ut 25 procent av vinsterna. Allt tack vare den där Karib – eller vi kanske ska skylla på banan? Så får det bli.

Micke Nybrink