Enkel seger för Lövgrens stjärna

Foto: Kanal 75
TRAV

Imponerande!

Joakim Lövgrens stjärna Brioni var outstanding i sin andra raka seger i Paris inom loppet av en dryg vecka.

– Jag tror han hör hemma i eliten bland Torvald Palema och de andra, sade en stolt Jägersrotränare efter söndagens lätta seger.

Joakim Lövgren ville starta i Åby Stora Pris förra helgen. Hästens tyske ägare kände för att testa sexåringen i ett par lopp på den franska nationalarenan Vincennes.

Det blev det senare alternativet - ägaren fick bestämma - och debutsegern i Frankrike förra torsdagen följdes på söndagen upp med ännu en triumf.

Brioni inledde från ett krångligt trettondespår bakom bilen. Tempot var dock högt uppskruvat hela vägen vilket gynnad svenskekipaget.

Flög fram till seger

Joakim Lövgren sökte sig sakta fram med sin häst och vred på i vida spår genom den sista kurvan där Brioni flög fram till seger.

– Han var lite skärrad av allt nytt i den första starten i Paris men nu var det den vanlige Brioni igen. Han hade krafter kvar och jag kände mig aldrig bekymrad någon gång. Det var bra fart på loppet, samtidigt som vi hittade ryggar att gå i och inte blev störda under loppet. Allt fungerade som det måste göra om man ska vinna den här typen av lopp, säger Joakim Lövgren.

Var stor favorit

Brionis segertid skrevs till 1.11,4 över 2100 meter med autostart. Svensken var stor favorit i loppet.

Det här var hästens seger nummer 21 på 25 starter i karriären. I pengar har det blivit drygt 2,6 miljoner kronor varav 600 000 har kommit i starterna i Frankrike.

Hur kändes det att avstå en start i Åby Stora Pris?

– Hur det gått där får vi aldrig veta, men det kunde ha blivit mycket bra det också. Vi har pratat om att starta i Frankrike utan att bestämma exakt var och när. Nu blev det de här två loppen och det lyckades ju mycket bra.

Nästa start?

– Jag vill kolla upp hästen först och vill hålla alla dörrar öppna så här direkt efter loppet. Det finns bra lopp här nere men även på hemmaplan den närmaste tiden, bland annat C.L. Müllers Memorial.

Åby Stora Pris vanns av Torvald Palema. Det hade varit kul att prova Brioni i sådana sammanhang också menar du?

– Ja, jag tror att han hör hemma där.

Mikael Wikner, Kanal 75