Torvald startar i Paris i november

Går ut på Vincennes: "Ska få bekanta sig med banan"

Foto: ALN
TRAV

Det blir ett Frankrike-äventyr för Torvald Palema.

Redan den 21 november startar han i Prix de Bretagne på Vincennes-banan i Paris.

– Jag vill att han ska få bekanta sig med banan. Går han bra där siktar vi mot Prix d'Amerique, säger Åke Svanstedt till Trav365.

Kretsen kring Sveriges bästa häst har nu bestämt sig.

Det blir en seriös satsning mot världens tuffaste travlopp Prix d'Amerique i januari.

Efter segern i Åby Stora Pris har Åke Svanstedt nu bestämt den närmaste matchningen.

– Nästa start blir i SM på Åby den 17 oktober. Det passar bra att distansen också är 2600 meter. Hästen känns stark och han går över alla distanser. Han är inte alls sprinterbetonad på något sätt och har ju vunnit SM tidigare, säger Åke Svanstedt.

– Är allt bra därefter åker vi till Frankrike. Det finns ett passande lopp på Vincennes den 21 november. Då får han också prova på Prix d'Amerique-distansen och bekanta sig med banan. Jag vill gärna låta honom göra en start i Paris och se hur han går där. Skulle han gå bra och fortsätter att vara fräsch så siktar vi på Prix d'Amerique.

Hur ser Torvald Palema ut efter Åby Stora Pris?

– Han har bara fått tagit det lugnt men ser fräsch och pigg ut. Det passar också bäst med att starta honom en gång i månaden. Därför ligger de här två närmaste loppen perfekt i tiden. Skulle det bli Prix d'Amerique vill jag nog även ge hästen ett lopp runt jul och nyår också. Sedan blir det perfekt med en månad till sista helgen i januari.

– Det blir visserligen en lång säsong men hästen har inte gjort så många starter i år eftersom han inte startar så ofta. Det vore jäkligt spännande att prova honom på Vincennes. Jag tror att han kommer att passa bra på det banunderlaget, säger Svanstedt till Trav365.

Michael Carlsson, Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM