”Det var kärlek vid första ögonkastet”

Foto: ALN
TRAV

Hon köpte hästen för 10 000 kronor.

I kväll har Magdalena Siminski och Kiwi Play chans på 100 000 kronor – på Solvalla.

– Det var kärlek vid första ögonkastet, säger Siminski.

Magdalena Siminski, 35, är en liten proffstränare på Eskilstunatravet. Siminski har elva hästar i träning och en av dessa är det femåriga stoet Kiwi Play.

Siminskis första kontakt med Kiwi Play kom förra året då hon körde hästen i ett provlopp åt den gamla ägaren.

– Jag blev kär i henne direkt. Jag kände på en gång att det var en otroligt fin häst, säger Magdalena Siminski.

Några veckor senare fick hon chansen att kvala hästen – men då var Kiwi Play inte på topp.

– Nej, hon var mycket sämre i kvalet och något måste ha varit galet den gången.

Ett halvår efter kvalloppet fick Siminski veta att Kiwi Play var till salu – och slog till direkt.

– Jag hittade henne på internet och min man ringde och bjöd 10 000 kronor. De sa ja till det priset och på den vägen är det.

Sex starter – tre segrar

Och man kan lugnt sagt säga att köpet av Kiwi Play var ett lyckoköp för Magdalena Siminski. Kiwi Play har gjort sex starter i hennes träning och vunnit tre lopp och tjänat 75 000 kronor.

– Inför debutloppet så var jag helt säker på att hon skulle vinna. Så säker på seger har jag aldrig varit under min karriär.

I kväll startar Siminski och Kiwi Play på Solvalla där de tävlar om ett förstapris på 100 000 kronor.

– Som alltid när det är V75-lopp så blev det bra hästar med. Men min häst är riktigt bra och jag vet att hon har en vass speed. Har vi lite tur med positionerna så kan vi spurta ner alla över upploppet.

Vad betyder Kiwi Play för dig?

– Väldigt mycket. Hon är en väldigt snäll och fin häst med otroligt bra inställning. Jag trodde på hästen från första gången jag körde henne och att man då får rätt visar att man inte är helt dum i huvudet.

”Slå mig ur vagnen”

Det är inte bara Kiwi Play som Siminski lastar på transporten till Solvalla i kväll. Även J.O.Sisu startar på huvudstadsbanan.

– J.O.Sisu är i otroligt fin författning för dagen. Han höll på att slå mig ur vagnen i senaste jobbet, så pigg var han. Han borde vara gynnad av lång distans och jag tror att han har bäst segerchans av mina två hästar i kväll och tar man med några hästar på kupongen borde han finnas med, säger Magdalena Siminski.