TV4-experten: Vi är bättre än någonsin

Foto: KANAL75
Beanie M.M., Zola Boko och Noras Bean.
TRAV

Tre världsrekord – på tre veckor

De svenska hästarna gör braksuccé runt om i världen.

– Vi har slagit fransmännen på näsan, säger TV4-experten Ralf Vadsmo.

Foto: KANAl75
Ralf Vadsmo.

För tre veckor sedan slog Beanie M.M. och Torbjörn Jansson världsrekord på Solängets travbana. Det blev startskottet för de senaste succéveckorna för svenskfödda travhästar. Under förra veckan slog även fyraåriga Noras Bean och treåriga Zola Boko världsrekord.

Noras Bean vann det italienska storloppet Gran Premio Continentale på tiden 1.12,4/2 060 meter.

Tiden innebar nytt världsrekord på 800-metersbana och segern var värd strax över en miljon kronor.

Zola Boko, tränad av Hugo Langeweg J:R, vann Europeiskt Treåringschampionat och tjänade 150 000 euro. Segertiden blev 1.11,6 över 2 100 meter med bilstart. Tiden är snabbaste någonsin över medeldistans av en treårig travare.

”Tillbaka på toppen”

TV4-experten Ralf Vadsmo är mycket imponerad av de svenska hästarna.

– Det är helt fantastiskt och det visar att vi svenskar duger bra. För ett tag sedan hade vi en dålig period men nu är vi tillbaka på toppen och igen och har slagit fransmännen på näsan. Jag tycker de svenska hästarna är bättre än någonsin just nu, säger Vadsmo och fortsätter:

– Det är bara att kolla på Noras Bean. I en normal fyraåringskull så hade han varit bäst men då Maharajah och Yield Boko är från en annan planet så får han slå ur underläge. Jag kan utan att tveka säga att årets fyraåringskull är den bästa jag någonsin sett.