Åkes nya stjärnhäst vann 200 000 kronor

Foto: ALN
TRAV

Åke Svanstedt dominerar i trav-Sverige.

Under onsdagskvällen vann han Diamantstoet – med 200 000 kronor till vinnaren.

– En riktigt bra häst, sa Svanstedt om segerhästen Ninotchka.

Åke Svanstedt leder tränarligan överlägset och går mot sitt bästa år någonsin som travtränare. Under onsdagskvällen startade Svanstedt stoet Ninotchka i finalen av Diamantstoet på Solvalla – med 200 000 kronor till vinnaren. Svanstedt körde sin häst direkt till ledningen och sedan blev segern mycket enkel. Över upploppet lämnade Ninotchka sina motståndare och vann med flera längder.

– Hon var jättefin i dag och det var mycket krafter sparade, sa en imponerad kusk efter loppet.

Ninotchka kom till Åke Svanstedt för fem månader sedan. När kom anlände till Svanstedt hade hon stora problem med sin fräschör men det har Svanstedt fixat till och onsdagens seger var den tredje raka i hans regi.

– Hon har aldrig förlorat i min träning och jag hoppas att hon fortsätter vinna.

Ninotchka har fram tills nu tävlat i en relativt låg klass – men efter segern på Solvalla spänner Svanstedt bågen.

– Jag tycker att det är en riktigt bra häst och jag tror hon duger bra bland de bästa stona i landet.

”Hög kapacitet”

Bergsåkerskusken Per Linderoth brukar inte besöka Solvalla speciellt ofta, men under onsdagskvällen var han på plats på huvudstadsbanan för att köra femårige Rulle Ru. Linderoth fick en tuff inledning med sin häst men trots det kunde ekipaget koppla ett säkert grepp in mot mål. Rulle Ru travade dåligt stora delar av loppet men tack vare en skicklig kusk kunde han sätta nosen först.

– Han är inte helt stabil på benen men det blir bättre och bättre. Jag lät honom avgöra själv över upploppet och det fanns krafter kvar. Det är en häst med hög kapacitet, sa Linderoth efter segern.

FAKTA

Dagens

TOPP: Åke Svanstedt som gång på gång visar att han är landets bästa travtränare. Svanstedt har under de senaste veckorna presenterat flera nyförvärv i bländande skick och segern med Ninotchka var imponerande.

FLOPP: 1 Bronx Sisu (V64-4) spelades tills klar favorit men trots att han fick ledningen var han tidigt slagen. Vek ner sig alldeles för lätt för att få godkänt.